Logo grenskoerier.nl
Voorstelling Maartje Kattenstaartje op woensdag 9 oktober in Bibliotheek Budel
Voorstelling Maartje Kattenstaartje op woensdag 9 oktober in Bibliotheek Budel (Foto: Maartje Kattenstaartje)

Kinderboekenweek bij Bibliotheek de Kempen

Allemaal instappen! Dit jaar gaan we tijdens de Kinderboekenweek, van 2 tot 13 oktober, op reis. Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen in de zee, of ontdek de jungle op de rug van een olifant. Het thema dit jaar is Vervoersmiddelen en het motto is Reis mee! Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal. Ook bij Bibliotheek De Kempen gaan we op reis. Ga je mee?

Zo kun je in Bibliotheek Budel naar een ReisMee! Markt. Op woensdagmiddag 2 oktober maak je daar een ‘Reis om de Wereld’. Naar welke bestemming ga jij? En met welk vervoersmiddel ga je dan? Ontdek de mooiste plekken op de wereld door middel van muziek, verhalen en eten.


Ben je benieuwd naar nog een spannend reisverhaal? Op woensdag 9 oktober brengt Maartje Kattenstaartje een bezoek aan Bibliotheek Budel. Samen met haar magische boek (dat écht kan praten!) vertelt ze een bijzonder, grappig en meelevend verhaal. Tickets voor deze voortelling zijn te koop via www.bibliotheekdekempen.nl

Ook dit jaar staan er weer prachtige boeken in het zonnetje tijdens de Kinderboekenweek. Duik je mee een nieuwe wereld in tijdens het interactief voorlezen? Schuif gezellig aan en ontdek je nieuwe favoriete boek! Het interactief voorlezen wordt verzorgd door Liesbeth van de Kruijs op zaterdagochtend 5 oktober in Bibliotheek Budel én op woensdagmiddag 9 oktober in Bibliotheek Maarheeze.

Cadeautje
In de bibliotheekvestigingen liggen leuke cadeautjes klaar voor alle jonge deelnemers van de Kinderboekenweek activiteiten. Neem een ballon, kleurplaat, kinderboekenkrant of voorleesgids mee naar huis. Hierin vindt je leuke verhalen, boekentips, ideeën voor activiteiten en spelletjes voor jong en oud.