Logo grenskoerier.nl
Sandra en Jos op het erepodium in Lage Mierde
Sandra en Jos op het erepodium in Lage Mierde (Foto: Sint Jorisgilde Budel)

Brabants kampioen bij Budels Jorisgilde

Zondag 15 september verzamelden de beste tamboers, bazuinblazers en vendeliers uit heel Noord-Brabant zich in Lage Mierde voor het jaarlijkse Federatietoernooi, hetgeen gezien mag worden als het Brabants kampioenschap in deze gildedisciplines. Ook vanuit Budel was ingeschreven om mee te strijden voor een Brabantse titel. Deze keer waren het de bazuinblazers van het Budelse gilde, die met ondersteuning van een tamboer de strijd aangingen met de andere gildebroeders en gildezusters uit de rest van de provincie.


Het groepsoptreden werd helaas niet beloond met een prijs. Maar de deelname van de individuele deelnemers aan de wedstrijden werd wel beloond. Met maar liefst twee prijzen keerde men terug naar Budel. Jos van Esch blies zich tot kampioen in de C-Klasse en werd in het klassement gevolgd door Sandra Bergmans die in deze klasse de tweede prijs wist te veroveren. Een mooie prestatie waarbij het vele oefenen van de laatste weken nog eens extra werd beloond.

Op woensdag 11 september was een delegatie van het gilde te gast bij de provinciale herdenking in Waalre en kwam ook het Vaandel van het gilde goed in beeld bij de live-uitzending van Omroep Brabant. De aanwezigheid van Budel hierbij werd nog eens speciaal benoemd. De komende week zijn er nog meerdere herdenkingen waarbij het gilde uit Budel aanwezig zal zijn. Zo zullen zij zaterdag 21 september de lopers ontvangen die het bevrijdingsvuur in fakkelestafette door de gemeente Cranendonck brengen en rond 17.25 uur de gedachteniskapel aan de Willem de Zwijgerstraat aandoen.

Kijk ook eens op de website www.sintjorisgildebudel.nl of volg hen op Facebook.

Meer berichten