Logo grenskoerier.nl
v.l.n.r. Lars en Don van Maaren, Bram en Teun Linders, Sjoerd van Velthoven, Ralf van Spaendonk, Martijn Thijssen
v.l.n.r. Lars en Don van Maaren, Bram en Teun Linders, Sjoerd van Velthoven, Ralf van Spaendonk, Martijn Thijssen (Foto: )

€2300,- bij elkaar getrapt voor Parkinson

Zoals u twee weken geleden kon lezen, heeft een groep enthousiaste fietsers van MBC Budel en Fysiotherapie Ramaekers 7 september meegedaan aan BikevoorParkinson. Zij hebben 60 of 100 kilometer door Zuid-Limburg gefietst om geld in te zamelen voor de ontwikkeling van een online cursus voor praktijkondersteuners en huisartsen, gericht op de ziekte van Parkinson.


Via allerlei kanalen hebben ze de aandacht proberen te trekken om zoveel mogelijk donaties binnen te krijgen met hun team. Het doel was om € 2.000,- op te halen en ze kunnen concluderen dat ze dat ruim behaald hebben met in totaal € 2.300,-. Bij de finish werd uiteindelijk een check uitgereikt aan de organisatie van maar liefst €72.980,85.

De weergoden waren goed gezind want op wat druppels bij de start na, was het perfect weer om te fietsen. Na de eerste heuvels moest er in verband met materiaalpech noodgedwongen even gewacht worden op de technische dienst. Gelukkig kon iedereen verder en op wat kramp bij de steilste beklimmingen na, werden er 18 Limburgse heuvels overwonnen. In gezelschap van Michael Boogerd en Joep Zoetemelk heeft iedereen de finish, op de top van de Cauberg, gehaald.

Ze willen iedereen hartelijk danken voor de donaties en hopen ook volgend jaar hun bijdrage weer te kunnen leveren in de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte.