Logo grenskoerier.nl
Foto:

Elise Mertens gehuldigd door stadsbestuur Hamont-Achel

Hamont-Achels College van Burgemeester en Schepenen ontvangt US Open winnaar dubbelspel Elise Mertens opnieuw op stadhuis


"Triomf voor Elise Mertens: ze wint met Sabalenka dubbelspel US Open" kopte Sporza.be vorige zondag na het sterke dubbelspel van onze Elise Mertens en haar tennispartner Aryna Sabalenka op de US Open. Opnieuw een uitzonderlijke prestatie van het Hamont-Achelse tennistalent, waarvoor we haar graag nog eens in de bloemetjes zetten. Op dinsdag 10 september 2019 om 15.30 uur ontving het college van burgemeester en schepenen haar in het stadhuis voor een korte felicitatie. Over enkele weken zal er een officiële huldiging plaatsvinden ter ere van deze overwinning en uiteraard Elise haar volledige palmares tot dusver.

Het stadsbestuur is uiteraard fier op alle sportieve prestaties van haar inwoners en ijvert voor de nodige erkenning en aanmoediging. Hierin telt niet alleen de prestatie, maar ook sportiviteit. "Wat ik persoonlijk het mooist vind, is het enorme respect dat Elise heeft voor elke tegenstander, maar dit ook van hen krijgt", zegt burgemeester Rik Rijcken. "Wat Elise en Aryna hun dubbelspel tijdens de US Open sierde, was niet alleen hun verbetenheid gedurende het hele toernooi, maar vooral het feit dat ze samen hebben genoten van alle wedstrijden. Wat heerlijk om te zien: die spontaniteit tussen jou en Aryna!", aldus de burgemeester.

Tijdens de ontvangst op het stadhuis vanmiddag zetten we niet alleen Elise in de bloemetjes. Ook haar entourage - mama Liliane, papa Guido en trainer Robbe - verdienen een welgemeende dankjewel. Zonder de onvoorwaardelijke steun van zijn of haar entourage staat een sporter natuurlijk nergens.

Officiële huldiging

Na het WTA-toernooi in Azië in december nodigen we Elise en haar entourage uit voor een officiële huldiging. We verwelkomen er graag Elises fans en volgers en geven onze jonge Hamont-Achelse tennistalentjes de kans om samen met Elise een balletje op te slaan. Meer informatie over dit evenement volgt op een later tijdstip.