Logo grenskoerier.nl
Koning der Koningen, foto: Marcel Nulens
Koning der Koningen, foto: Marcel Nulens (Foto: Marcel Nulens)

Koning der Koningen komt uit Nederweert-eind

Afgelopen zondag 8 september heeft in Budel weer het traditionele Koning der Koningen plaats gevonden. Dit spektakel wordt ieder jaar gezamenlijk georganiseerd door de gemeente Cranendonck en de Schut van Buul.


Vanaf 10 uur werden de Koningen en Koningsparen van de Gildes en Schutterijen van zowel Belgisch als Nederlands Limburgs en Noord-Brabant ontvangen bij het Schepenhuis op de markt in Budel. Om 11.00 was de officiële opening door Tonny Rutten en burgemeester Roland van Kessel. Om 12.15 werd er door de Drumline een kleine serenade gebracht waarna men in een optocht naar de Schutshoeve ging om daar verder te gaan met het programma. De wedstrijd werd om 14.00 uur vrijgegeven door burgemeester Roland van Kessel en uittredend Koning der Koningen Kris Kerkofs uit Kaulille.

Nu was het de beurt aan de 32 Koningen die gingen strijden voor de titel van Koning der Koningen en dit gezelschap bestond uit 5 dames en 27 heren. Na 3 rondes schieten werd het al een stuk spannender, de omvang van de vogel was al behoorlijk geslonken. Uiteindelijk werd met het 142e schot de nieuwe Koning bekend: Mariska Janssen van St. Lucie Nederweert-Eind schoot de vogel naar beneden. Na door iedereen gefeliciteerd te zijn kwam ze samen met een hele trotste vader onder luid applaus naar voren, om de huldiging in ontvangst te nemen. Na te zijn toegesproken door Tonny Rutten kreeg ze van haar voorganger Kris Kerkhofs een flesje champagne aangeboden en mocht voorzitter, Henny van Deurzen, haar de bijbehorende speld opsteken.

Met dank aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan deze gezellige dag.