Logo grenskoerier.nl
Foto:

De Buulse Biercantus komt er weer aan!

Ook dit jaar organiseert Hofkapel De Bloasbuk weer de Buulse Biercantus. De derde editie vindt plaats op zaterdagavond 28 september in de Bellevue en zal wederom in het teken staan van muziek, samen zingen en samen het glas heffen. Kortom…een hoop gezelligheid!


De Buulse Biercantus
Het doel van de biercantus is verbroederen en het delen van het glas. Dit gebeurt door het zo goed mogelijk meezingen van de cantusliederen binnen de gestelde regels. Ideaal als teambuilding activiteit voor je vereniging, sportclub…of gewoon als gezellig uitje met je vrienden.

Tijdens de Buulse Biercantus zitten alle deelnemende teams aan lange tafels en wordt er (rosé)bier geschonken uit grote kannen. Wanneer de muziek klinkt, gaan de deelnemers staan en zijn ze verplicht om mee te zingen uit volle borst. Niemand kan zeggen dat hij de tekst niet kent, want iedereen krijgt bij aanvang het cantusboek waarin alle teksten staan.

De Buulse Biercantus bestaat uit vier rondes, waarbij per ronde het best meezingende team beloond wordt door de cantusleider. Maar let op! Wie zich niet houdt aan de regels zal door de cantusleider Frank van Leeuwen worden bestraft met een ludieke straf.

Muzikale invulling
Net als vorige edities treedt de Bloasbuk tijdens de Biercantus op met Jack Meijer. Met Jack als voorzanger is het geen enkel probleem om de deelnemers aan het zingen te krijgen. Nieuw dit jaar is het optreden van De Boerenjongens. Deze gelegenheidsformatie is ontstaan na de Buulse Proms en bestaat uit Stan Jutten, Jordi van Leeuwen, Bas Bouwman en Luca Bruijnaers. Dit kwartet zit boordevol muzikaliteit, enthousiasme en humor.

De biercantus wordt gevuld met zowel Nederlandstalige als Engelstalige klassiekers. Van Andre Hazes tot Robbie Williams, van Corry Konings tot Tina Turner….het komt allemaal voorbij op de Buulse Biercantus.

Meedoen?
De Biercantus vindt plaats op zaterdag 28 september in De Bellevue in Budel vanaf 20.30 (zaal open vanaf 19.30). Aanmelden graag vooraf via de website www.bloasbuk.nl in teams van vijf tot vijftien personen. De minimum leeftijd is 18 jaar en de kosten per team bedragen € 20. Hiervoor krijgt iedere deelnemer een cantusboek met alle liedjes en de eerste pitcher bier is van het huis! Er is een maximum capaciteit deelnemers, dus schrijf je snel in!