Logo grenskoerier.nl
Foto:

Muzikaal talent bij Springplank

Maarheeze - Vrijdag 6 september werd de eerste editie van de Springplank van dit seizoen gehouden bij Muziekhuis Maarheeze. Iedere eerste vrijdag van de maand kunnen we in Maarheeze nieuw talent spotten op gebied van popmuziek.


Deze editie werd afgetrapt door de band Your Boyfriend uit Utrecht. Een band met eigen werk. Catchy melodielijntjes gecombineerd met zware meeslepende gitaarriffs die een groot ritmisch karakter hebben, waren de uitgangspunten van hun sound. De charmante zangeres wist de zaal ook te boeien met integer gitaarspel vol effecten. Vergelijk het met een mix van De Staat en Paramore. Dit jaar brachten zij ook een clip uit van hun song Redemption die te zien is op YouTube.

Vervolgens betrad Steel Kitten het podium. Een band uit Eindhoven die zich volledig heeft toegelegd op de muziek van de Amerikaanse band Steel Panther. De Kittens hadden zich flink uitgedost met pruiken, leggings en spijkerjassen en speelden een goed ingestudeerde show vol interactie met het publiek. Rechttoe rechtaan teksten die weinig verhullen over de gang van zaken van een rockartiest.

Als laatste stond een lokale band op het podium. Suitcase Rebel resideert in Budel-Dorplein en kwam over naar Maarheeze met een set vol country en blues. Zangeres Peggy Q kan zich kronen tot de Cranendonckse June Carter met haar pure stem en oprechte inhoud. Verhalende teksten met links en rechts humoristische opvattingen. Naast eigen werk lieten ze horen ook de kunst van country te verstaan door het bekende Tainted Love om te vormen tot een Suitcase Rebel song.

Vrijdag 4 oktober vindt er weer een nieuwe Springplank plaats. Dan staan Highway Orange (nederrock), Coat of paint (rock) en BlackHoleSun (psychrock) op de planken bij Muziekhuis.

Vacatures