Magali tijdens de finale in opperste concentratie, foto: Gerrit Buitenhuis
Magali tijdens de finale in opperste concentratie, foto: Gerrit Buitenhuis (Foto: Gerrit Buitenhuis)

Magali Rademakers wint overtuigend NK handboogschieten 2019!

Afgelopen zondag 1 sepember zijn in Berkel-Enschot de Nederlandse kampioenschappen handboogschieten recurve en compound in de klassen aspiranten, cadetten en junioren gehouden. In totaal stonden 101 jonge handboogschutters aan de lijn en streden om de nationale titels op het onderdeel ‘outdoor’. In de leeftijdscategorie junioren recurve (de discipline waar Magali in uitkomt) wordt geschoten op een doel van 122 centimeter dat op 70 meter staat. De 10-ring (center) heeft een diameter van slechts 12.2 centimeter!


De kwalificatie wordt geschoten over twee sets van 36 pijlen en telt dus 72 pijlen in totaal. Magali Rademakers wist zich als eerste bij de Recurve Dames Junioren te kwalificeren met 618 punten. Tijdens de finale rondes wist Magali haar sterke kwalificatie vast te houden en wint het goud.

Magali is sinds 2014 lid van Handboogsport club Grensjagers. Ook reeds in 2017 wist zij de titel Nederlands kampioen Outdoor te behalen, destijds in de leeftijdscategorie cadetten. Dat maakt haar dus inmiddels 2-voudig Nederlands kampioen. Het spreekt voor zich dat alle handboogsporters van sportclub Grensjagers ontzettend trots zijn en haar op deze wijze van harte willen feliciteren met deze geweldige prestatie.

In het weekend van 14 + 15 september wordt in Ulvenhout, het NK Outdoor 2019 voor senioren verschoten. Ook daar zal Magali aan de schietlijn staan om te strijden voor die fel begeerde eerste plek waarvoor wij haar alvast heel veel succes willen wensen!

Handboogsport; een sport voor iedereen!

Mocht u, jong of oud, met en zonder een beperking, hetzij recreatief of prestatie gericht, interesse hebben in deze prachtige sport waarbij het gaat om concentratievermogen, lichaamsbeheersing, conditie én techniek, dan nodigen wij u van harte uit om eens geheel vrijblijvend een kijkje te komen nemen in de sportzaal van de Borgh. Wij zijn aanwezig op dinsdag- én woensdagavonden vanaf 19:00 uur!

Meer berichten
 

Vacatures

Bezorgers

Budel

Verpleegkundigen

Someren