Logo grenskoerier.nl
Het Kaasdragers gilde uit Alkmaar laat zich zien aan de toeschouwers en genodigden, op de achtergrond staan de gildes klaar voor de massale opmars, foto: Hennie Roosen
Het Kaasdragers gilde uit Alkmaar laat zich zien aan de toeschouwers en genodigden, op de achtergrond staan de gildes klaar voor de massale opmars, foto: Hennie Roosen (Foto: H.Roosen)

Sint-Jansgilde 375 jaar

Sint-Jansgilde Soerendonk 375 jaar; 'Springlevend!'

Ook na het grandioze feestweekend zijn we nog steeds 'Springlevend!' In het weekend van 31 augustus en 1 september was het grote feestweekend op het feestterrein aan de Groenstraat. De afgelopen maanden is er door de leden en vrijwilligers keihard gewerkt om alles goed te laten verlopen. Een prachtige feesttent en een mooie aankleding zorgde voor een gezellige sfeer in de tent maar ook buiten op het terras en rondom het gildegebouw. Het resultaat mocht er dan ook zijn, geweldige artiesten, alle deelnemers aan de optocht door Soerendonk, de vrijwilligers, het schitterende weer droegen bij aan een geslaagd jubileum feest!


Het weekend startte zaterdagavond met een geweldige feestavond met o.a DJ Siem. De band One Shot volgde en maakte het publiek los met de covers van oude rocknummers tot en met de recente hits, het werd steeds drukker en gezelliger in de feesttent! DJ trio The Underdogs gaven een knallende show weg en zorgde dan ook dat de hele tent op zijn kop stond. Met DJ Siem bleef het nog lang gezellig in de feesttent, van jong tot oud heeft zicht absoluut vermaakt!

Op zondagochtend waren de gildebroeders en zusters al weer vroeg uit de veren om op het terrein alles weer op orde te brengen voor de drukte van die komende dag. Deze begon met een heilige mis door Pastoor Sip. Waarna het gilde in vol ornaat terug naar het feestterrein trok om de gasten die binnen kwamen te ontvangen en te begroeten. Maar niet zonder eerst een hulde te brengen aan Jaco's Patatkraam, die deze dag zijn laatste frieten ging verkopen en na 42 jaren zijn zaak ging sluiten. Bij Jaco en zus Berta stond jarenlang de koffie en cake klaar voor de grafdelvers als zij hun werk deden tijdens een uitvaart, zelfs op de dagen dat Jaco gesloten was. Jaco en Berta nogmaals bedankt voor al jullie goede zorgen.

Diverse gildes, standaardruiters, de Schutterij van Budel, het Kaasdragers gilde uit Alkmaar gaven acte de presence in de optocht door de kern van ons mooie Soerendonk. De bonte stoet trok voorbij, en de toeschouwers werden getrakteerd op een keur van gezelschappen met grote onderlinge verschillen maar allemaal in hun eigen gebied uitmuntend en prachtig. Diversen oldtimers, het Soeriks Muziek Gezelschap en ponyclub De Kroenekraantjes maakten het geheel compleet. Op het feestterrein werd door Burgemeester Dhr. van Kessel de massale opmars en de vendelhulde in ontvangst genomen en na de officiële toespraken kon het feest beginnen.

Op het terrein waren veel activiteiten en van alles te zien, o.a. een prachtig ingerichte tentoonstelling in onze Schuilhut over de rijke historie van het Sint-Jansgilde vanaf 1644. Standaard-rijden op het tournooiveld, koning '375' schieten, ringsteken met paard op de traditionele wijze maar ook de moderne versie 2.0 was een ludiek schouwspel voor de toeschouwers. De optredens van de diverse gildes en schutterij waren een lust voor het oog. Toeschouwers mochten aan diverse activiteiten vrij deelnemen, ringsteken 2.0 en het schieten op het gildeterrein. Coen Heijmans van het St. Catharina en Barbara gilde Leende wist zich door het koning '375'schieten zelfs binnen twee weken, twee keer tot koning te schieten.

Aangevuld met een groot kinderspeelplein waar erg veel te beleven was voor de kinderen was het een prachtig geheel. Enorm veel kinderen hebben zich vermaakt, schitterend, de winnaars hebben prachtige prijzen mee naar huis genomen! In de grote tent kwam de stemming er goed in met de Rosentaler die met hun fantastische Tiroler- en Duitse feestmuziek de feesttent op zijn kop deed schudden. DJ Siem en DJ Hardy hebben het nog heel lang gezellig gehouden in de feesttent. Het was mede door het fantastische weer en inzet van gildebroeders en zusters, vrijwilligers, onze sponsors en een ieder die in welke vorm dan ook heeft bijgedragen een geweldig feest waar we nog jaren lang met een mooi gevoel op terug kunnen kijken.

Iedereen die heeft bijgedragen enorm bedankt voor dit prachtige jubileum feestweekend '375'. Het was fantastisch! Veel foto's om na te genieten zijn te vinden op www.facebook.com/sintjansgildesoerendonk.Interesse in het gilde, neem dan contact met ons op via: secretaris@sint-jansgilde.nlof via telefoonnummer: +31 (0)4958-41204.

Wij gaan door naar ons volgende jubileum, ook na dit feestweekend zijn we nog helemaal 'Springlevend!'

Meer berichten
 

Vacatures

Kraanmachinist

Weert

zorgprofessional

Valkenswaard

Monteur

Nederweert

Magazijn medewerker

Nederweert