Logo grenskoerier.nl

Publieksevenement DigiTaalhuis in Bibliotheek Valkenswaard

Tijdens de Week van de Alfabetisering, een initiatief van Stichting Lezen en Schrijven, wordt landelijk aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. In Nederland hebben maar liefst 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Honderden partners in het hele land komen deze week, van maandag 9 tot en met zondag 15 september, in actie voor een geletterd Nederland en organiseren activiteiten rondom taal en geletterdheid.


Publieksevenement DigiTaalhuis
Vanuit het DigiTaalhuis Cranendonck en Valkenswaard wordt er een inspirerende ochtend georganiseerd in de Bibliotheek Valkenswaard. Op woensdagochtend 11 september van 09.45 tot 12.00 uur is iedereen van harte welkom om kennis te maken met het DigiTaalhuis Cranendonck en Valkenswaard. De ochtend is gevuld met verschillende programmaonderdelen zoals een theatervoorstelling, gesprekstafels, ambassadeurs en je kunt je zelf aanmelden voor trainingen. Dit evenement is geheel gratis te bezoeken voor zowel leden als niet-leden van de bibliotheek. Aanmelden kan via de website van Bibliotheek de Kempen of meld je aan via de balie bij je lokale bibliotheek.

Kijk voor het volledige programma in alle vestigingen van Bibliotheek De Kempen op www.bibliotheekdekempen.nl.

TaalChallenge
Spelen met taal is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Tijdens de Week van de Alfabetisering kunnen alle basisschoolklassen en gezinnen de TaalChallenge uitdaging aangaan. De gelukkige winnaars krijgen een reisje naar de Efteling. Kijk op www.weekvandealfabetisering.nl voor de Challenge.

Doet u mee?
Taal maakt mensen en onze maatschappij sterker. Hier zet de Bibliotheek zich het hele jaar door voor in. Wilt u zelf beter leren lezen en schrijven of kent u iemand die moeite heeft met lezen en schrijven? Of zou u zich graag inzetten als vrijwilliger om anderen te helpen met taal? Neem dan contact op met de bibliotheek of kijk voor meer informatie op www.bibliotheekdekempen.nl.

Meer berichten
 

Vacatures

Monteur

Nederweert

Kraanmachinist

Weert

Magazijn medewerker

Nederweert