Logo grenskoerier.nl
opening
opening (Foto: .)

Senioren Budel kijken terug op grandioos zomerfeest

Zaterdag 17 augustus was het voor de leden en organisatoren van Senioren Budel de grote dag. Sedert het ontvouwen van de feestplannen begin van dit jaar, ging er onder de leden geen gelegenheid voorbij om bij de activiteitencommissie naar het geheim gehouden dagprogramma te informeren, maar natuurlijk was er niemand die van 'iets' wist of zijn mond voorbij wilde praten. Zaterdag was het zover en alles werd uit de kast gehaald om er een onvergetelijk zomerfeest van te maken. Het werd voor bestuur, activiteitencommissie en de werkers achter de schermen een zeer geslaagde proeve van bekwaamheid. Ondanks het matige, soms druilerige weer, genoten de aanwezigen van een bijzonder middag- en avondprogramma.


Plaats van handeling was een 4-tal gezellig aangeklede, geschakelde feesttenten, die een plaatsje vonden in de grote tuin van café-zaal De Wielerbaan aan de Maarheezerweg. De tafels waren netjes gedekt, waarbij de houten bordjes en de middendelen van de tafels opvielen, die bij binnenkomst nog waren afgedekt met aluminiumfolie.
Na de feestelijke opening door voorzitter Jac Teeuwen, burgemeester van Kessel en medelid Rein de Werdt bleek dat deze folie het thema van de avond moesten verhullen, want toen op een teken van ceremoniemeester Jen Compen tegelijk van alle tafels de folie werd opgerold, bleek daaronder een houten verhoging te staan, waarop een keur aan bourgondische heerlijkheden: kazen, diverse ham soorten, worsten, patés, kruidenboter, rauwkost, salades en een overvloed aan stokbrood. De truc van de formule draaide allemaal om die houten verhoging midden op de tafels die was vervaardigd van een simpele houten plank en vandaar het voor deze dag gekozen thema 'recht van de plank'.

Achtereenvolgens genoten de aanwezigen van de optredens van: het Senioren Orkest Cranendonck; de dames lijndans groep en natuurlijk de peuter-dansers van 'le Petit'. Vanaf toen was het de beurt aan de 3-mansformatie van dansorkest Cheers om de rest van middag en avond met hun aanstekelijk swingende muziek te vullen. Succesvol was Cheers ook nu weer, want de voor deze gelegenheid aangelegde dansvloer bleef nooit langer dan 2 minuten zonder dansliefhebbers.

Mooie opbrengst loterij

Tenslotte was het de beurt aan een loterij. Bulander, medelid en kunstenaar Rein de Werdt had een prachtig houten beeld beschikbaar gesteld aan de organisatie van het zomerfeest met de bedoeling om dit beeld (de Schoonspringster) onder de aanwezigen te verloten. Bij de verkoop van loten was het letterlijk dringen geblazen. Winnaar van het prachtige beeld werd uiteindelijk Lilian Compen. De loterij bracht € 833,- op. Een mooi voorschot voor een volgend zomerfeest.

Uit de tijdens het feest uitgereikte enquête, is inmiddels duidelijk geworden dat nagenoeg 100 procent van de aanwezigen een Zomerfeest met andere thema’s ook in 2020 zou toejuichen.
Het bestuur heeft daarom op veler verzoek besloten om op zaterdag 15 augustus 2020 opnieuw een Zomerfeest te organiseren. Houd die datum maar alvast vrij op de kalender of in de agenda.

Een feest als dit kan natuurlijk niet zonder draagvlak en steun vanuit de eigen dorpsgemeenschap. Mensen of bedrijven waar Senioren Budel bijzondere dank aan verschuldigd is tijdens het samenstellen en uitvoeren van dit zomerfeest zijn: Erwin Mennen van De Wielerbaan, Albert Heijn, Rein de Werdt, Brasserie De Brasser, dansorkest Cheers en natuurlijk alle anderen uit eigen huis en vereniging.

Meer foto’s van het feest staan op www.kbobudel.nl

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Bedankt namens Marishof! 25/3
Wandel virtueel door een museum tijdens de coronacrisis 28/3
De Grenskoerier brengt je samen 26/3