Logo grenskoerier.nl
Maisvelden.  Foto Jan de Bruijn
Maisvelden. Foto Jan de Bruijn (Foto: Jan de Bruijn)

Cranendonck in beeld

De omvang van de droogteschade in mais is in Zuidoost en Oost-Nederland minder groot dan vorig jaar. Op veel plaatsen is de kolfvulling in volle gang en groeit er een goed gewas. Zo ook hier de maisvelden aan de Schoordijk in Budel die er nog redelijk bij staan en gelukkig is er voor de komende periode wisselvallig weer voorspeld.


De regen komt voor verbrande mais op schrale zandgrond te laat. Misschien moeten we wel gaan denken aan een alternatief voor mais en dat is op dit moment Sorghum, het is het vijfde graangewas ter wereld. In Amerika en Afrika wordt het veel geteeld op percelen die te droog zijn voor mais. Van het graan kan onder meer brood, bier, stroop en pap worden gemaakt. In Frankrijk wordt het als voedergewas geteeld en in Zuid Duitsland is het populair voor biovergisters, dus het overwegen waard!

Heeft u ook een mooie landschaps- en/of natuurfoto van of over Cranendonck? Mail deze gerust naar cranendonckinbeeld@gmail.com met vermelding van de locatie, en mogelijk wordt het geplaatst.

Meer berichten
 

Vacatures

Monteur

Nederweert

Kraanmachinist

Weert

Magazijn medewerker

Nederweert