Logo grenskoerier.nl
Het Lokaal Sportakkoord: de samenwerking tussen tal van sportverenigingen en sportaanbieders in Cranendonck, foto: Lieke Janssen
Het Lokaal Sportakkoord: de samenwerking tussen tal van sportverenigingen en sportaanbieders in Cranendonck, foto: Lieke Janssen (Foto: )

Officiële aftrap Lokaal Sportakkoord Cranendonck

Meer bewegen en sport voor iedereen. De aftrap van het Lokaal Sportakkoord is een grote stap in de goede richting!


Lekker in beweging zijn, sporten… Het is gezond, fijn om te doen en het brengt mensen samen. Iedereen zou het moeten (kunnen) doen. En dat is dan ook precies de reden waarom Cranendonck actief aan de slag is gegaan met het zogenoemd Lokaal Sportakkoord. Sport en beweging moet namelijk voor iedereen toegankelijk en bereikbaar zijn. Afgelopen zaterdag kwamen onder andere een groep enthousiaste sportaanbieders, sportformateur Leo van de Vorst en wethouder Lemmen samen voor de officiële aftrap van het Lokaal Sportakkoord.

Door Lieke Janssen

Om dit Lokaal Sportakkoord te laten slagen is het allereerst belangrijk om goed te luisteren naar de vraag van de sporters in Cranendonck en naar de behoefte van inwoners op sport- en beweegvlak. Een onmisbare groep, die dan ook zeker aanwezig moest zijn deze zaterdag. Van hockeyer tot tennisser en zwemmer, helemaal uitgedost in tenue of zonder, sportend/bewegend Cranendonck was prima vertegenwoordigd tijdens deze kick-off.

Een ander punt dat centraal staat in het Lokaal Sportakkoord is de samenwerking tussen de tal van sportverenigingen en sportaanbieders die Cranendonck telt. Sportformateur Leo van de Vorst is in gesprek gegaan met sportaanbieders, de gemeente en andere partijen, om te kijken hoe deze elkaar kunnen ondersteunen en versterken op het gebied van bijvoorbeeld vrijwilligers, sportaccommodaties en financiën. Dus de krachten bundelen en samen ernaar streven om meer inwoners te laten bewegen.

Meer bewegen en sport voor iedereen… Dat we als gemeente Cranendonck al goed op weg zijn als het hierom gaat, werd wel duidelijk uit de toespraken van wethouder Lemmen en Leo van de Vorst. Uiteraard is er nog werk aan de winkel, maar met deze aftrap van het Lokaal Sportakkoord is er samen alweer een grote stap in de goede richting gezet!

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Kinderen van de Schatkist zijn toppers! 4 24/3
Ga je mee op berenjacht? 4 25/3
De Grenskoerier gaat digitaal 25/3