Scene 'Valsplat' 2018, foto: Karin Bergmans
Scene 'Valsplat' 2018, foto: Karin Bergmans

De Budelse Comedie volop in actie

Na de vakantieperiode is er weer volop werk aan de winkel en breken er drukke tijden aan. De repetities van de nieuwe toneelproductie hebben deze week een herstart gemaakt. Op gebied van decorbouw, belichting, geluid, rekwisieten en kleding zal de komende weken de volle aandacht gevestigd worden. Speciaal voor de techniek staat een nieuwe uitdaging te wachten nu de oude toneelzaal verlaten is hebben en gebruik zal worden gemaakt van de nieuwe cultuurzaal met al zijn nieuwe mogelijkheden. Natuurlijk geldt dit ook voor de spelers, die zullen moeten gaan wennen aan een enorm groot toneel.


De laatste jaren waren we telkens succesvol met onze toneelvoorstellingen, en dat willen ze graag zo houden. Wellicht herinnert u zich het komisch blijspel 'Vals plat',van vorig jaar? Dit jaar op het programma: Kloosterchemie, een komedie in 3 bedrijven, geschreven door Huub Schreurs en Michel van Rijswick.

In 'Kloosterchemie' nemen ze u mee naar een oud klooster, dat nu dienst doet als een woongemeenschap van mensen van divers pluimage. Tussen al deze mensen ontwikkelt zich een zekere chemie, soms vriendschappelijk, soms afstandelijk of afwijzend, maar ze vormen samen de woongemeenschap in 'Residence Morgenstond'. Onder leiding van regisseur Piet Fransen zal door de spelersgroep de komende maanden er alles aan gedaan worden om met dit leuk stuk goed voor de dag te komen. In september wordt er verder bericht over de voorverkoop.

Huis-aan-huis donateursactie

Ook dit jaar gaat de vereniging in de week vóór Budel kermis, vanaf maandag 19 t/m zaterdag 24 augustus, op pad met de jaarlijkse donateursactie, onder het motto: "Steun deze actie zodat wij ook in de toekomst toneel kunnen blijven spelen." Tevens richt de vereniging zich schriftelijk tot het Cranendonckse be­drijfsle­ven.

De opbrengst van de actie zal o.a. worden aangewend voor de nieuwe toneelproductie en de nieuwe cultuurzaal van de Borgh, waar de huidige decors moeten worden uitbreiden of vervangen. De Budelse Comedie wil laten zien dat ze na meer dan achtenveertig jaar graag verder willen en een actieve vereniging willen blijven, die beslist niet stilstaat bij successen uit het verleden, maar verder met de tijd wil meegroeien en bouwen aan een mooie toekomst voor het amateurtoneel in Budel.

Ook zin om eens toneel te spelen of decors te bouwen of te ondersteunen op gebied van de techniek? Maak eens kennis met De Budelse Comedie! Voor meer info over onze vereniging, de donateursactie, of voor aanmelding nieuwe leden kunt U ook persoonlijk contact opnemen met Math Roost
via 0495- 492253 of
debudelsecomedie@lijbrandt.nl

Meer berichten
 

Vacatures

Magazijn medewerker

Budel

Bezorgers

Maarheeze & Budel