Foto:

De Show Time zorgt voor spektakel!

Wie tijdens de kermis in is voor wat actie kan zijn hart ophalen met een ritje in de Show Time. Deze grote schommel, met een zwaaibreedte van wel 24 meter, neemt zijn inzittenden al draaiende op flinke snelheid mee tot 22 hoogte. En dat de beentjes van de snelheidsduivels lekker los boven de grond bungelen, maakt het misschien wel extra spannend.


Door Laura Raats

In de Show Time kunnen 24 personen. Je moet echter wel een minimale lengte van 1.22 meter en een maximale lengte van 1.95 meter hebben om in de veiligheidsbeugels te passen. En dat is nodig, want tijdens het ronddraaien en zweven krijgen de inzittenden toch te maken met 4.3 G-krachten. Het is dan ook een van wildste attracties op de kermis en gaat met zijn felle kleuren en verlichting zeker voor spektakel zorgen.

De Show Time heeft nog nooit op de Budelse kermis gestaan. Maar eigenaar Frans van de Wiel uit Vlijmen deed Budel al eerder aan met de Flying Jump, Breakdance en een grote zweefmolen. Dit is het tweede seizoen dat hij met de Show Time de kermissen langsgaat en hij merkt dat er veel animo voor is.

Frans komt al sinds 1996 naar de kermis in Budel. Hij runt de attracties samen mijn zijn vrouw en een werknemer. Dochter Sharona schuift in de weekenden overigens ook aan achter de kassa. 'We komen altijd graag naar de kermis in Budel', zegt hij. 'Het is een gezellig dorp en de Budelnaar is een echte ouderwetse kermisbezoeker. De kermis is daar duidelijk nog een traditie, want op zondag zie je complete families over de kermis wandelen.' Frans vertelt dat de kermistraditie in Brabant sowieso anders wordt beleefd dan in de rest van het land. 'De mensen lopen iedere dag wel een keer rond en gaan gezellig de cafés langs.' Het is een mooi gegeven dat de tijd geen vat heeft op dit ingewortelde volksvermaak, laat de kermis dus maar beginnen!

Meer berichten
 

Vacatures

Bezorgers

Budel

Verpleegkundigen

Someren