Logo grenskoerier.nl
Foto:

Centrum Maarheeze omgetoverd tot heus wielrenfestijn

Plezier voor jong en oud tijdens de Mijl van Mares


Het was ook dit jaar wederom gezellig druk tijdens de Mijl van Mares afgelopen zaterdag. De gezelligheid en fanatisme zat er weer goed in. Het thema was daarom ook 'fietsen, fun en feesten', en aan alle drie geen gebrek deze editie.

Door Hester Heijmans

Dit jaar was het alweer de 58ste keer dat de Mijl werd gehouden in het centrum van Maarheeze. De Mijl was zoals we gewend zijn weer voorzien van de nodige wielerwedstrijden voor de fanatieke fans. Maar ook was er genoeg te doen voor minder fanatieke wielrenfans. Zo waren er genoeg foodtrucks te vinden waar men van een lekker hapje en drankje kon worden voorzien, werden ook de kinderen vermaakt met schminken, springkussen en pannenkoeken versieren en niet te vergeten, de welbekende feesttent. Vanaf 17.00 kon er worden gedanst op muziek van de DJ's van QMusic the Party, die 4 uur lang de foutste en grootste hits draaiden.

Wielerwedstrijden

Alhoewel niet iedereen naar de Mijl komt voor het wielrennen, is dit in eerste instantie wel het origine van de Mijl. Vanaf 14.00 begonnen de officiële wedstrijden met rondes voor amateurs en junioren, een ronde voor alleen Cranendonckers en een dikke banden race. Maar natuurlijk niet te vergeten: ook dit jaar kwamen weer professionals uit heel het land die net de Tour achter de rug hebben hun optreden maken in Maarheeze. Professionals die dit jaar deel namen waren onder andere: Lars Boom, Dylan van Baarle en Laurens de Vreese.

Deze professionals namen deel aan omniums waarvan één afvalronde van 30 km, en één puntenkoers van 60 km. Het was weer een rennersveld, maar er kan er maar één de winnaar zijn. De uiteindelijke top 3 werd op volgorde: Dylan van Baarle, Cees Bol en Lars Boom.

Gezelligheid ten top

Geen een Mijl van Mares wordt niet afgesloten met een goed feestje. En dat was dit jaar niet anders. Het gehele plein stond vol met mensen die gezellig een drankje en een dansje kwamen doen. Wel of niet fan van wielrennen, iedereen is welkom. Proosten op hopelijk een volgende Mijl!

Vacatures