Logo grenskoerier.nl
Willie Reinders neemt de wisseltrofee in ontvangst.
Willie Reinders neemt de wisseltrofee in ontvangst.

Willie Reinders (Reintje) kermiskoning 2019 gilde Maarheeze

Onder prachtige weersomstandigheden vond dinsdag 23 juli weer het kermisschieten plaats. In grote getale kwam men naar het terrein van gilde St Joris – St Barbara.


Mooi in de schaduw, met een zacht windje en leuke muziek van “Klein Orkest” was het goed toeven daar. Wapenmeester Bert Kiggen en zijn kompanen hadden alles weer tot in de puntjes geregeld. Kogels gemaakt, het geweer geolied, de vogel geprepareerd en de afzetting aangebracht.

Om twee uur werd begonnen met het schieten op de (oefen)puist. Hierna werd de kermisvogel geplaatst. Het duurde 92 schoten voor de vogel zich gewonnen gaf.

Willie Reinders, in Maarheeze beter bekend als “Reintje”, schoot het laatste stukje hout naar beneden. Het was voor Willie de tweede keer dat hij dit kunstje flikte. Ook in 2000 schoot hij zich tot kermiskoning. Na de felicitaties in ontvangst te hebben genomen vertrok men naar café “Bij Lieske”. Hier werd de prachtige wisseltrofee door Toon Liplijn, voorzitter van de kermiscommissie, uitgereikt. Eeuwige roem en een uitnodiging voor Willie en zijn partner voor de jaarlijkse BBQ van het gilde behoorde eveneens tot het prijzenpakket.

Na de verloting van twee halve varkens en andere mooie prijzen bedankte de voorzitter alle aanwezigen. Mede dankzij de sponsoren Liplijn Fashion, Peter van der Linden en Harrie Maas, werd het kermisschieten wederom een geslaagde happening. Iedereen hartelijk bedankt voor uw aanwezigheid en gezelligheid. Tot volgend jaar. www.gildemaarheeze.nl.

Vacatures