Logo grenskoerier.nl
Ria Rutten, Monique Cardinaal, Indy van Moorsel en Cas Gerits (voorgrond)
Ria Rutten, Monique Cardinaal, Indy van Moorsel en Cas Gerits (voorgrond) (Foto: )

Schuttersseizoen van start in Neeritter

Het seizoen voor de schutterij van Budel is weer van start gegaan. In het Limburgse Neeritter werd zondag 19 mei het 388ste schuttersfeest van de bond EMM georganiseerd.


De schutterij van Budel is als enige schutterij buiten Limburg aangesloten bij deze bond en daarom ook deelnemer aan de schuttersfeesten van deze midden Limburgse schuttersbond.

Dit seizoen waren er 4 "nieuwe" gezichten binnen de slagwerkgroep te verwelkomen. Voor het eerst namen Indy van Moorsel en Cas Gerits deel aan de marswedstrijden. 'Nieuw' maar geen onbekenden van de vereniging, waren Monique Cardinaal en Ria Rutten. Monique Cardinaal heeft de liefde voor slagwerk opnieuw opgepakt en zich na vele jaren, opnieuw aangemeld bij de drumline. Ria Rutten is al vele jaren lid van de schutterij maar sinds dit jaar heeft ze het slagwerk weer opgepakt. Eenmaal kennis gemaakt te hebben met drumline muziek blijkt het spelen daarvan je toch niet los te laten. De basis kennis was bij de 'nieuwkomers' aanwezig en ze hebben ze zich tijdens de winterperiode alles weer snel eigen kunnen maken.

Bent u ook geïnteresseerd in slagwerk muziek, schieten met de zware buks of in de oudste vereniging van Cranendonck in het algemeen, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met hen, via mail, info@schutvanbuul.nl of per telefoon 06 537123815. Ze zouden het fijn vinden om nieuwe en oude leden te verwelkomen.

Vacatures