Logo grenskoerier.nl
Foto:

Nieuw op de Budelse kermis: de Space Jam

Wie dit jaar naar de kermis in Budel gaat, zal hem al vanuit de verte zien staan: de Space Jam, een zweefmolen die tot wel 40 meter hoog boven Budel uit zal torenen. Het is een nieuwe attractie op de Budelse kermis. Eigenaar Ruud Albers, die eerder met de Tornado en de Superstar op de kermis in Budel stond, richt zich met de Space Jam op de gezinnen die de kermis bezoeken.


In de 12 gondels kunnen 24 personen mee de lucht in. De inzittenden zullen op 28 à 29 meter hoogte kunnen genieten van het wijdse uitzicht. En 's avonds is de zweefmolen prachtig verlicht, wat natuurlijk zorgt voor extra sfeer.

De familie Albers uit Vinkenveen heeft het vanaf maart tot met november hartstikke druk. Ruud, Connie en zoon Nick doen in die periode zo'n 25 à 26 kermissen aan in heel Nederland. Maar ook in Duitsland en Frankrijk zijn ze met hun spectaculaire zweefmolen te vinden. Overigens runnen dochter Sandy en haar man ook nog een spookhuis. En wie denkt dat ze het na november wat rustiger krijgen heeft het mis, want dan is het juist de tijd om de oliebollenkraam uit de schuur te halen. Pas in januari/ februari vieren ze hun welverdiende vakantie.

Met zijn oppervlakte van 12 bij 16 meter zou de Space Jam makkelijk bij Ruud en Connie in de tuin passen. Toch zetten zij hem nooit op om even boven hun eigen achtertuin te zweven. 'Maar we gaan er tijdens een kermis wel eens in', vertelt Ruud trots. 'Hij wordt thuis eigenlijk alleen in de hal buiten opgezet voor onderhoud en keuringen. Want net als de attracties in bijvoorbeeld de Efteling, worden ook de kermisattracties regelmatig onderworpen aan officiële keuringen.

De familie Albers komt met plezier naar de Budels kermis. Ruud: 'Het is er altijd gezellig en je merkt dat de kermis echt leeft in Budel. Wij vinden het erg leuk als we de mensen zien genieten en zijn graag jullie entertainers voor die paar dagen!'

Vacatures