Logo grenskoerier.nl
Foto: Unsplash

Bloedhete temperaturen in Cranendonck

Door Hester Heijmans


We krijgen waar we op zaten te wachten: hogere temperaturen. Het weer van afgelopen weken stond namelijk niet gelijk aan de tijd van het jaar. We wilden lekker aan het zwembad liggen, maar daar was geen sprake van. Niet getreurd, aankomende week krijgen we weer te maken met hittetemperaturen. Trek die zomerse outfits maar uit de kast, het is weer zover.

Met verwachte temperaturen van zo'n 36 graden wordt aan de hittegolfcriteria voldaan. Of er een echte hittegolf aan zit te komen is nog de vraag. Het is namelijk nog onzeker of de vijf zomerse en drie tropische dagen aangetikt gaan worden, zo meldt Weeronline.

Vanaf afgelopen maandag zijn de temperaturen gaan stijgen. Op woensdag en donderdag zullen de hoogste graden worden bereikt, tussen de 31 en 36 graden. Daarmee is de kans op een hittegolf heel groot.

Wat kan ik doen?

Ook geen grote achtertuin maar wel zin in verkoeling? Het Zuiderpoort bad op het sportpark in Budel is voor vrij zwemmen de hele week geopend tussen 12 en 5 uur. Het zwembad de IJzeren Man in Weert is de hele week open vanaf 10 uur.

Daarnaast kan je natuurlijk ook lekker een ijsje gaan eten bij een salon in de buurt. Als je dan nog niet genoeg afkoeling hebt, kan je altijd een paar uurtjes in de supermarkt verblijven. Daar worden op deze hete dagen de koelste temperaturen gemeten.

Vacatures