Foto: Hester Heijmans

Bruut geweld tijdens fiets frotten kermis Budel-Schoot

Door Hester Heijmans


Afgelopen zondag vond alweer de tweede editie van het kampioenschap 'fiets frotten' plaats op de kermis in Budel-Schoot. Een heus spektakel waar een hoop volk op af kwam. De presentatie was ook dit jaar weer in handen van Marcel van Gils en muziek werd verzorgd door DJ Siem.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar fiets frotten is eigenlijk een heel simpele sport. Samen met een team, dat bestaat uit vijf personen, wordt je opgesloten in een kooi samen met één fiets en één kliko. Om alles eerlijk te laten verlopen wordt er van tevoren geloot om welk team welke fiets krijgt. Het is namelijk gemakkelijker om een vrouwenfiets in elkaar te rammen, dan een mannenfiets met stang.

De bedoeling is dat een team binnen vijf minuten de fiets in een kliko gefrot krijgt. Klinkt makkelijker dan het is, want hier is bruut geweld hoognodig. Meedoen aan het fiets frotten gaat geheid gepaard met schrammen. Pas wanneer alle delen van de fiets in de vuilnisbak passen en de deksel daadwerkelijk dicht is, wordt er kans gemaakt op de hoofdprijs van 100 consumptiemunten voor de kermis.

Tijdens deze editie deden maar liefst acht teams mee. Er was een heus scala aan verschillende deelnemers. Van jong tot oud en van dorpse bekendheden tot mensen van het AZC Maarheeze. Alles was welkom op Schoot kermis. Deelnemers haalden allerlei tactieken uit de kast om de snelste te worden en de fiets zo rap mogelijk in elkaar te 'frotten'. Van alle acht deelnemende teams mochten alleen de beste vijf door naar de finale. Het scheelde weinig, maar uiteindelijk ging de hoofdprijs naar het team dat in 2018 ook de winst binnen sleepte. Dit jaar alleen met een geheel nieuwe naam: TBS kliniek Den Dolder.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Woninginbraken hebben prioriteit bij de politie 11/12
Arian Compen speelt 'Niks gebeurd' 11/12
Cranendonck in beeld 8/12
 

FOTOSERIESVacatures

BBL Leerlingen verzorgende D

SOMEREN, CRANENDONCK WEERT, NEDERWEERT EN LEUDAL