De toekomstige bewoners leggen feestelijk de eerste steen van hun nieuwe woning, foto: Hester Heijmans
De toekomstige bewoners leggen feestelijk de eerste steen van hun nieuwe woning, foto: Hester Heijmans (Foto: Hester Heijmans)

Feestelijke bouwhandeling Dorpsakkers Soerendonk

Op maandag 15 juli vond er een feestelijke bouwhandeling plaats aan de Dorpsakkers in Soerendonk. Daar wordt namelijk gewerkt aan 5 nieuwe woningen. Toekomstige bewoners mochten de eerste steen leggen en daarmee meewerken aan hun eigen nieuwe huis.


Door Hester Heijmans

Reeds is gestart met de bouw van 5 bungalows aan de Dorpsakkers in Soerendonk. Deze woningen zijn op royale kavels gelegen en dienen voor medioren en senioren. Alle functies bevinden zich namelijk op begane grond. Ze beschikken o.a. over twee slaapkamers en een inpandige garage.

Speciale manier van werken

De woningen zijn gebouwd in samenwerking met Vastgoedregisseur, Samenbouwen.in Soerendonk en bouwbedrijf van Gogh. Samenbouwen.in is een platform dat mensen bij elkaar brengt om samen hun nieuwe huis te ontwikkelen en te laten bouwen. 'Speciaal aan deze manier van werken is dat het consument gestuurd is. Samen met je nieuwe buren wordt zelf bepaald hoe er straks wordt gewoond', vertelt Adri Geerts, voorzitter Samenbouwen.in.

Dit doet Samenbouwen door heel Nederland, maar ook in andere gemeenten en dorpen in de buurt waaronder Asten, Deurne en Maarheeze.

Na afloop was er nog een informeel samenzijn in café De Bout. Daar werd alle toekomstige bewoners een laatste presentje overhandigd.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Woninginbraken hebben prioriteit bij de politie 11/12
Arian Compen speelt 'Niks gebeurd' 11/12
Cranendonck in beeld 8/12
 

FOTOSERIESVacatures

BBL Leerlingen verzorgende D

SOMEREN, CRANENDONCK WEERT, NEDERWEERT EN LEUDAL