Logo
Logo (Foto: Rene Vos)

75 jaar Herdenking Bevrijding Cranendonck

In het weekend van 20 t/m 22 september a.s. staan we stil bij het feit dat 75 jaar geleden de gemeente Cranendonck werd bevrijd.


Hiervoor staan er enkele bijzondere activiteiten op het programma. In hoofdlijn ziet het programma er als volgt uit:

• 20 september 16:30 uur
Onthulling monument ‘Sporen uit het Verleden’ op de Markt in Budel. Dit in aanwezigheid van Engelse veteranen en vele genodigden. Tijdens de ceremonie zal stil worden gestaan bij de oorlogsslachtoffers. Tevens zal het boek ‘Eindelijk Bevrijd’ worden gepresenteerd alsmede het uitreiken van de eerste ‘Fietsbelevingsroute’ langs de Cranendonckse oorlogsmonumenten.

• 21 september 11:45 uur
Start van de jaarlijkse Fakkelestafette Cranendonck. Lopersgroep ‘de Bergrunners’ zal het ‘bevrijdingsvuur’ vergezeld door schoolkinderen, Wapenbroeders, Burgemeester en Wethouders, legervoertuigen en motoren langs de Cranendonckse oorlogsmonumenten brengen. Om 19:00 uur zal het ‘bevrijdingsvuur’ worden binnengebracht in de kerk O.L.V. Visitatie. Waarna de herdenkingsdienst voor Cranendonckse- en Limburgse veteranen aanvangt.

• 22 september 13:00 uur-18:00 uur
Start van de belevingstocht met als thema ‘Soldaat van Cranendonck’. In deze belevingstocht worden met zo’n 20-tal oorlogssituaties de oorlogsjaren 1940-1945 nagespeeld in het centrum van Budel. Het waargebeurde verhaal van Thieu Vonken (Engelandvaarder uit Budel) staat hierin centraal. Om 15:00 uur zullen enkele oorlogsvliegtuigen en een bommenwerper over de Markt in Budel vliegen.

Je kan ook ‘Vriend van de Stichting Herdenking Bevrijding Cranendonck’ worden. Voor vragen kunt u contact opnemen met: René Vos (programma) renevos1@chello.nl of (sponsoring) Jan Scheepers sterrenboog@online.nl. Noteer het in uw agenda. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Woninginbraken hebben prioriteit bij de politie 11/12
Arian Compen speelt 'Niks gebeurd' 11/12
Cranendonck in beeld 8/12
 

FOTOSERIESVacatures

BBL Leerlingen verzorgende D

SOMEREN, CRANENDONCK WEERT, NEDERWEERT EN LEUDAL