Onder de schuttersbuks, foto: Luc compen
Onder de schuttersbuks, foto: Luc compen (Foto: luc compen)

Schutterij Budel veertiende op het OLS

De Schutterij Sint Willibrordus Meijel heeft op zaterdag 13 juli het Oud Limburgs Schuttersfeest gewonnen. In de vijftiende kavelronde viel de beslissing en versloeg Sint Willibrordus Meijel de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray.


Zaterdagmorgen werd de start van de kaveling met tien minuten uitgesteld in verband met de neerslag, maar om 11.10 uur begonnen de 25 overgebleven schutterijen waaronder die van Budel aan de eindstrijd. Budel bleef in de strijd tot na de middagpauze. Jammer genoeg was het net niet gelukt om bij de laatste 10 te komen en werd het zestal van Budel 14de van de 143 deelnemende schutterijen. Een prachtige prestatie.

Burgemeester van Kessel van Cranendonck was ook naar het schuttersterrein gekomen om de schut van Buul te ondersteunen. Wanneer Budel bij de laatste 10 waren gekomen had de burgemeester moeten instemmen met een organisatie van een Oud Limburgs Schuttersfeest op Brabantse bodem. De winnaar is namelijk verplicht het OLS te organiseren in het volgende jaar. Het zou een geweldig feest zijn geworden. Deze keer dus niet maar wie weet wat we van het zestal volgend jaar kunnen verwachten.

Bent u geïnteresseerd in de schietsport dan bent u elke maandag welkom op de schietaccommodatie van de schutterij aan de Laarstraat te Budel. Vanaf augustus beginnen daar de trainingen weer voor de schuttersfeesten. Info via info@schutvanbuul.nl.

Meer berichten

Meest gelezen

Meest geliked

Woninginbraken hebben prioriteit bij de politie 11/12
Arian Compen speelt 'Niks gebeurd' 11/12
Cranendonck in beeld 8/12
 

FOTOSERIESVacatures

BBL Leerlingen verzorgende D

SOMEREN, CRANENDONCK WEERT, NEDERWEERT EN LEUDAL