v.l.n.r Elion Peters, Shihan van Kessel, Tom Bakens, foto: A. Vercoelen
v.l.n.r Elion Peters, Shihan van Kessel, Tom Bakens, foto: A. Vercoelen (Foto: A. Vercoelen)

Kader Yin Yang uitgebreid met twee zwarte banders

Op het zomerkamp in het Nationaal sportcentrum in Papendal van 5 tm 8 juli was Yin Yang met zeven deelnemers vertegenwoordigd: Shihan van Kessel 6e Dan, lid van het bestuur van de NKKO, tevens lid van de examencommissie en zijn leden Pascal, Kim, Anja, Tom, Elion en Dyon, waarvan 4 examenkandidaten.


Het zomerkamp op zichzelf is al een zware training voor iedereen. Op vrijdag wordt meteen gestart met een openingstraining met direct daarop volgend een stamina training voor alle hogere grades, vervolgd met een avond- en een nachttraining. Op zaterdag begonnen ze met een rondje Papendal lopen voor het ontbijt.

Het technische examen was zaterdagochtend na het ontbijt, een vier uur durende en slopende examen. Wat begon met het uithoudingsvermogen van de kandidaten, daarna de kihon ofwel de basis kennis van verschillende soorten technieken. Vervolgens moest iedereen verschillende kata’s lopen (Kata is een vast figuur waarin een schijngevecht wordt beoefend, met vaste technieken). Voor de niet-examenkandidaten waren in die tijd 2 trainingen voorzien.

Na het examen was er een volleybal toernooi gehouden en in de avond hadden ze een feestavond.
Op zondag waren er 5 verschillende trainingen in zowel kata, kihon en kumite (vechten). Maandag was de dag dat alle examenkandidaten het laatste gedeelte van de examen moesten afleggen in kumite. Voor op examen te gaan voor Shodan (zwarte band) moet je 20 partijen vechten, zonder beschermers, omdat Kyokushin karate een full-contact sport is.

Rond 13.00 uur werd bekend wie wel of niet geslaagd zijn voor de volgende graad of band. Voor Yin Yang zijn Tom Bakens en Elion Peters geslaagd voor hun Shodan examen.

Voor nu heeft Yin Yang een zomerstop tot en met maandag 19 augustus in Eindhoven (Piuslaan 70) en op dinsdag 20 augustus in Budel (Jan van Schoonvorstlaan 1)
Alle lesgevers van Yin Yang zijn in het bezit van een VOG.
Heeft u interesse om een proefles mee te doen na de zomerstop, kunt u zich nu al aanmelden via www.kyokusyinyang.nl

Meer berichten
 

Vacatures

Bezorgers

Budel

Verpleegkundigen

Someren