Logo grenskoerier.nl
Glenn Smeets in gevecht om de bal, foto: Mieke Mulder
Glenn Smeets in gevecht om de bal, foto: Mieke Mulder (Foto: Mieke Mulder)

Motoballjeugd wint eigen toernooi

Na twee toernooien in Kierspe gespeeld te hebben kwamen de twee jeugdteams van Kierspe, MSF Tornado Kierspe en MBC Kierspe, naar Budel.


De eerste wedstrijd moest gespeeld worden tegen MSF Tornado Kierspe. Meteen na de aftrap nam Budel de leiding door een doelpunt van Glenn Smeets. In de tweede manche was het even slikken, toen Vincent van Meijl na een verdedigende actie, waarbij hij een doorgebroken speler van Tornado onderuit reed, rood kreeg van de Duitse scheidsrechter. Ondanks deze tegenvaller, lukte het Glenn Smeets om de stand op te trekken naar 2-0. Tornado kwam echter al snel terug op 2-1. Een hakje van Bas Vercoelen op Glenn Smeets bracht de stand op 3-1, maar op slag van rust scoorde Tornado 3-2. In de derde manche was het andermaal Glenn Smeets die met een doelpunt Budel even wat lucht gaf, maar ook nu kwam Tornado snel weer terug op 4-3. In de eerste minuut van de laatste manche kwam Tornado op gelijke hoogte. In de derde minuut speelde Bas Vercoelen zich mooi vrij en bracht Budel weer op voorsprong. Maar Tornado kwam even later weer langszij. In de laatste minuut schoot Glenn Smeets het winnende doelpunt in het net, zodat de wedstrijd met 6-5 gewonnen werd.

Tegen MBC Kierspe kwamen de jongere spelers van MBV Budel in actie. In deze wedstrijd waren de spelers van Budel steeds de overheersende partij. Dion Briels schoot in de eerste manche Budel aan de leiding. Rob Lammers scoorde twee keer en bracht de eindstand op 3-0.

Met deze overwinningen is Budel winnaar in de poule en gaat daarmee door naar het plaatsingstoernooi. Tornado-MBC Kierspe werd 8-0. Als laatste wedstrijd werd een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tussen het jonge jeugdteam van Kierspe en het jonge team van Budel. Deze wedstrijd werd door Budel gewonnen met 7-2, door doelpunten van Dion Briels, Alex de Bruin, Vincent van Meijl en Jip Martens.

De volgende thuiswedstrijd voor de senioren is zaterdag 20 juli om 18:00 uur. Tegenstander is de kampioen van vorig jaar MSC Taifun Mörsch. .

Meer berichten