Logo grenskoerier.nl
Sjors Uitjens poseert met de wisselbeker van de LBM, foto: Harmonie Thorn
Sjors Uitjens poseert met de wisselbeker van de LBM, foto: Harmonie Thorn

Sjors Uitjens wint Finale Jonge Solisten

Sjors Uitjens is winnaar geworden van de Limburgse kampioenswedstrijd Finale Jonge Solisten. De in Budel wonende saxofonist kreeg voor zijn vertolking van het eerste deel "Fire in the Earth", uit Concerto for Alto Saxophone van componist David Maslanka, 95,5 punten van de jury. De pianobegeleiding lag in handen van Bart de Graaf.


Sjors mocht in Limburg meedoen omdat hij speelt bij Harmonie Sint Michaël van Thorn en in maart voor de derde keer de Chris Goossens Wisselbeker pakte in Ohé & Laak. Afgelopen seizoen won hij ook het landskampioenschap van de KNMO in de eerste divisie.

Ruim 40 solisten kwamen tijdens het kampioenschap van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) in actie. Vijf muzikanten uit de hoogste divisies, waaronder Sjors, mogen enkele weken meelopen bij philharmonie zuidnederland, het grootste professionele symfonieorkest van Nederland. Het prijzenpakket bestond verder uit vijf lessen van een hoofdvakdocent aan het Conservatorium Maastricht en de kans om te soleren tijdens de LBM Concertconcoursen en met het LBM Jeugdorkest.

Van harte gefeliciteerd Sjors!