Logo grenskoerier.nl
Dirigent Had Geurtjens  maakt er een klinkend  geheel van
Dirigent Had Geurtjens maakt er een klinkend geheel van (Foto: Andre Weekers)

Coconblazers en het SOC op het peelfestival in de Peel

Op zondag 14 juli wordt bij het Buitencentrum van de Groote Peel in Ospel weer het jaarlijkse peelfestival gehouden met blaasmuziek en zang uit de Regio .


De muzikale aftrap is om 13.30 door de Coconblazers uit Nederweert die met hun Bohmische, Egerlander en andere volksmuziek de spits afbijten. De Brabantse bijdrage wordt verzorgd door het Seniorenorkest Cranendonck, kortweg SOC genoemd. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Had Geurtjens.

Hekkensluiter van de dag is “Shantygroep Aan Paol 60” uit Nederweert. Hun repertoire bestaat uit traditionele Shanty’s en zeemansliedjes uit Nederland, Engeland en vele andere zeevarende landen waaronder Duitsland en Frankrijk.

Speelschema:

13.30 – 14.30 de Coconblazers
14.45 - 15.45 Senioren Orkest Cranendonck
16.00 - 17.00 Aan Paol 60

De entree is geheel gratis maar een vrijwillige bijdrage voor de onkosten is welkom .

Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij het Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Mooi gelegen aan de knooppunten van de fietsroutes .Geniet van de muziek en zang met een drankje op het terras van de Peelkiosk . Voor of na de optredens kunt u nog een wandeling maken over de knuppelbruggen van de Ospelse Peel

Meer berichten