Logo grenskoerier.nl
Trotse ouders Jan en Trudy Scheepers met hun dochters Wilma (l) en Elly (r), foto: Edward van Nijmweegen
Trotse ouders Jan en Trudy Scheepers met hun dochters Wilma (l) en Elly (r), foto: Edward van Nijmweegen (Foto: Edward van Nijmweegen)

Wilma en Elly Scheepers zwemmen succesvolle 11stedentocht

Wilma en Elly Scheepers zwemmen succesvolle 11stedentocht


Na een lange voorbereiding van zwemtrainingen, zoeken naar donateurs en zwemmaterialen was het 21 juni dan eindelijk zo ver. De zussen Elly en Wilma Scheepers ging samen met Maarten van der Weijden de 11stedentocht zwemmen.

Maar liefst 22 kilometer moesten de dames zwemmen om hun tocht der tochten tot een goed einde te brengen. Verdeeld over 11 steden werd steeds een afstand van 2 kilometer afgelegd (80 baantjes in een zwembad). Nu lijkt 2 kilometer niet echt een uitdaging, maar besef wel dat zij het schema, maar vooral ook de snelheid van Maarten van der Weijden moesten aanhouden. Dus zodra hij sneller begon te zwemmen, werd de rust voor de dames ook minder, op het moment dat hij midden in de nacht door een stadje zwom, moesten zij er ook zijn. Wat dus inhield dat er midden in de nacht gezwommen moest worden, met minimale rust. Vooral in het begin werd er maar weinig geslapen.

Vooral in het begin was het zwaar, zwemmen in het donker, niet weten waar je bent, allemaal uitdagingen die je niet iedere dag meemaakt. Om alles in goede banen te leiden werden Elly en Wilma geholpen door hun buddy’s en partners Jelle en Jos, die op hun beurt er voor zorgden dat de dames steeds op tijd konden starten, en een warm onthaal kregen bij de finish. 4 dagen lang leef je in een roes die Maarten van der Weijden heet, er is doorlopend media aanwezig, maar vooral ook de duizenden mensen langs de kant. Die mensen ware van zeer groot belang, voor zowel Maarten als voor Elly en Wilma. Van fakkels tot zoeklichten, alles werd uit de kast gehaald om Maarten en de meezwemmers er doorheen te trekken. Elly en Wilma werden o.a. op de voet gevolgd door enkele medezwemmers van ZPK Budel, maar vooral ook door de trotse ouders Jan en Trudy Scheepers. Zij waren er vanaf de eerste minuut bij en hebben de dames in Leeuwarden in de armen geslagen toen ze daar na 4 dagen eindelijk aankwamen.

Nu zijn we een week verder, Maarten is inmiddels gehuldigd in Waspik, en het normale leven is weer begonnen. Echter is deze éénmalige beleving iets dat je nooit meer van de dames kunt afpakken. Dit draag je voor altijd bij je.

Het doel van dit alles is natuurlijk geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Maarten van der Weijden had 11 projecten opgezet die vanuit de opbrengst bekostigd zouden kunnen worden. Waarschijnlijk mede doordat hij deze keer het wel gehaald heeft, is de huidige tussenstand meer dan 6 miljoen euro. Wilma en Elly hebben samen bijna 5000 euro voor hun rekening genomen. Dit is natuurlijk een geweldige prestatie en daar zijn ze ook alle donateurs heel erg dankbaar voor.

Doneren kan nog steeds via https://www.zpkbudel.nl/elly of https://www.zpkbudel.nl/wilma.