Hilke Huysinga, Sanne van de Zanden en Ineke Voogd (vlnr) onthulden het plaquette met de kunstroute Prikkels & Tintelingen, foto: Laura Raats
Hilke Huysinga, Sanne van de Zanden en Ineke Voogd (vlnr) onthulden het plaquette met de kunstroute Prikkels & Tintelingen, foto: Laura Raats (Foto: )

Kunstroute Prikkels & Tintelingen

Sterksel - Onlangs is het laatste werk van de kunstroute Prikkels & Tintelingen geplaatst. Hiermee is de kunstroute van de Kloostervelden, voorheen Providentia, officieel geopend. Initiatiefnemer van de kunstroute en projectmanager van Kloostervelden Hilke Huysinga onthulde samen met Ineke Voogd en Sanne van de Zanden van Recreatief Heeze-Leende het plaquette met de route bij brasserie De Broeders.


Door Laura Raats


De route nodigt uit tot het beleven van de prikkels uit de natuur, maar legt ook een link naar de achtergrond van Kempenhaeghe als expertise op het gebied van hersenen; epilepsie, slaapstoornissen en leerstoornissen. Op de route staan vijf grotere werken en vijf kleinere werken van verschillende kunstenaars, zoals Frank Halmans, Gijs Frieling en 'willowman' Will Beckers, die bekend staat om zijn kunstwerken van wilgentakken. De kunstenaars hebben zich laten inspireren door de locatie, de geschiedenis en de hersenen.

Op deze manier versterkt de route de identiteit van de Kloostervelden. Het oude instellingsterrein is omgevormd tot een volledig nieuwe wijk in Sterksel en kan worden gekenmerkt als sociale innovatie, omdat de maatschappij naar de clienten wordt gebracht in plaats van andersom. De kunstroute, van iets minder dan twee km, is dan ook een stimulans om te gaan wandelen en ontmoeten.

Daarnaast heeft de kunstroute aan kunnen haken bij het concept 'Ruimte voor Meesterwerken', een initiatief van Recreatief Heeze-Leende en de gemeente. Waarbij het lokale aanbod van kunst, cultuur, streekproducten, winkels, horeca, evenementen en natuur centraal staat. Bovendien is dit het eerste werk dat de stempel Ruimte voor Meesterwerken heeft gekregen.

De route is vrij toegankelijk voor publiek en de plattegrond is gratis verkrijgbaar bij brasserie De Broeders aan het Dr. Ruttepark in Kloostervelden, Sterksel. Daarnaast is de route ook digitaal beschikbaar op: https://www.kloostervelden.nl/ontdek-kloostervelden-middels-de-kunstroute/

Meer berichten
 

FOTOSERIES