Foto:

De Neerlanden in Maarheeze in Spaanse sferen

Het was alweer 10 jaar geleden dat de wijk De Neerlanden een gezellig straatfeest had georganiseerd


Maarheeze - Het principe van het straatfeest is, dat iedereen zelf eten meebrengt in een bepaald thema. Deze keer was er gekozen voor het thema Spanje; "dus kom maar op met die tapas!".

Op zaterdagmiddag 29 juni waren enkele mannen en vrouwen de straat voor het straatfeest in gereedheid aan het brengen. De temperatuur deed al Spaans aan, want het was rond de 33 graden. Het was zweten, maar de stemming was opperbest. De lange tafels en bankjes, de muziekinstallatie, Spaanse vlaggetjes en kleurige feestverlichting maakten het een feestelijk geheel.

Na een speech, het Spaanse volkslied én een bekertje Sangria kon iedereen van de grote diversiteit aan hapjes gaan genieten. Salades met vis, pasta, brood met aïoli en andere tapenades, albongidas, churros-balletjes, lekkere ijsvarianten en nog veel meer. Er was zoveel keuze, teveel om alles te proeven. Na afloop was er nog een Spaanse quiz. Deze leverde vele mooie en ludieke limericks op, die de diverse groepen al zingend ten gehore brachten. De Spaanse muziek, de Spaanse temperaturen en de aanwezige deelnemers zorgden voor een zeer geslaagd Spaans Straatfeest: "¡Fue fantástico aquí!".

Op het volgende straatfeest hoeft de buurt geen 10 jaar te wachten. De quizwinnaars gaan over 2 jaar het volgende straatfeest organiseren. Het thema is nog een verrassing!

Meer berichten
 

FOTOSERIES