De verwennerij van Mr.Piepers, hier samen met zijn dochter op de foto, viel erg in de smaak bij de leerlingen
De verwennerij van Mr.Piepers, hier samen met zijn dochter op de foto, viel erg in de smaak bij de leerlingen (Foto: )

Smullen tijdens feestweek de Happertjes

Voor de kinderen die tussen de middag op basisschool De Boogurt hun boterhammen eten, was het vorige week smullen geblazen. De Happertjes, de stichting die het overblijven regelt, vierde met groot succes haar zogeheten feestweek. De kinderen hoefden geen lunch mee te nemen; De Happertjes zorgde er voor dat de buiken goed gevuld werden.De afgelopen drie jaar had De Happertjes vast gehouden aan de succesformule en de kinderen eenzelfde menu voorgeschoteld. Dit jaar voerde de TSO (Tussen Schoolse Opvang) een wijziging in het menu door. Verandering van spijs doet immers eten.
Op maandag werden de leerlingen getrakteerd op pannenkoeken. De kinderen mochten zelf schenkstroop of poedersuiker op de pannenkoeken doen. Deze verwennerij viel erg in de smaak. De ruim driehonderd pannenkoeken waren in een mum van tijd op. "Dit is echt een verrassing. Jammie", klonk het enthousiast uit de keel van een meisje uit groep 4, één van de 130 kinderen die op school bleef eten.

Een dag later bezorgde Mr.Piepers friet en snacks op school voor maar liefst 180 overblijvers. De kinderen konden kiezen uit frikadellen of bitterballen. "Deze friet is superlekker en de frikadel is verrukkelijk." Waarop een ander kindje uitriep: "Ik wil met mama en papa ook naar Mr.Piepers." Dat het smikkelen en smullen geblazen was, werd snel duidelijk: maar liefst 200 porties friet en 450 snacks verdwenen in rap tempo in de buiken van de leerlingen. Een groter compliment is welhaast ondenkbaar.
Afgelopen donderdag stond er een broodje knakworst voor de 160 kinderen op het menu. Uiteraard konden ze, net als twee dagen eerder bij de friet, kiezen voor mayonaise of ketchup erbij. De lunch vond gretig aftrek. "Deze broodjes hebben jullie lekker klaargemaakt", complimenteerde een leerlinge uit groep 5 een TSO-medewerkster. Sommige leerlingen genoten zo van het eten dat ze wel zes broodjes verorberden.

Als klap op de vuurpijl kregen de overblijvers iedere dag een ijsje als toetje. Door de tropische temperaturen viel het nog meer in de smaak dan anders al het geval zou zijn. In drie dagen tijd werden 500 ijsjes uitgedeeld.
Normaal gesproken neemt de eetlust af met zulke hoge temperaturen, maar daar was vorige week op De Boogurt niets van te merken. De kinderen zorgden ervoor dat er geen enkele dag eten overbleef. "Tjonge, wat kunnen die goed eten. Wat een stel lekkerbekken."

De vrolijke snoetjes, de uitbundigheid en de opgetogen reacties van de kinderen zorgden er voor dat de TSO-medewerkers de extra inzet snel waren vergeten. De feestweek was dan ook weer een groot succes. De warme hap was aan alle kinderen goed besteed. De Happertjes had gewoontegetrouw geregeld dat er iedere dag een alternatief was voor diegene die het menu niet lustte of vanwege een allergie niet mocht eten. Ondanks de uitgelaten stemming en de daarbij behorende drukte viel er amper een wanklank te horen.
De feestweek bij het overblijven op De Boogurt is uitgegroeid tot een traditie, die iedere keer op het einde van het schooljaar wordt gehouden.

Dat De Happertjes kan terugkijken op weer een zeer succesvolle week is niet alleen te danken aan de extra inzet van de TSO-medewerkers; een belangrijk steentje werd bijgedragen door Albert Heijn, waarvan het personeel zeer hulpvaardig was, en Mr. Piepers. Daarvoor is een groot en welgemeend dankjewel aan de bereidwillige ondernemers zeer op zijn plaats!

Meer berichten
 

FOTOSERIES