Logo grenskoerier.nl
logo 375 diverse leden van vroeger, opsomming van de activiteiten
logo 375 diverse leden van vroeger, opsomming van de activiteiten (Foto: Rie-Jeanne Ras)

Feest! 375 jaar Sint Jansgilde Soerendonk

'Doar hedde de Schut!', zeggen ze in Soerendonk. En ja, ze hebben weer nieuws omtrent het 375 jarig bestaan van het gilde. De artiesten en DJ’s van de feestavond op 31 augustus zijn bekend en de dagindeling voor de feestelijke dag met andere gildes, muziekverenigingen, DJ’s en artiesten op 1 september is rond.


Noteer deze datums in je agenda en kom kijken naar de optocht door Soerendonk. Aansluitend zijn er diverse activiteiten in en rondom de grote feesttent nabij de schuilhut aan de Groenstraat in Soerendonk. Een van deze activiteiten is het ringsteken 2.0: in de Middeleeuwen was het een ruiter te paard, nu pakken ze dat op een ludieke manier anders aan!

Een feest vieren ze niet graag alleen, daarom is iedereen van harte welkom. De toegang is gratis op beide dagen. Houd ook andere media in de gaten voor meer nieuws dat nog gaat volgen omtrent het 375 jarig bestaan van het Sint Jansgilde.

Soerendonk kermis komt er weer aan met de voor hen traditionele ‘Ommeganck’ op kermisdinsdag 25 juni. Op deze dag gaan ze onder andere met trots nieuwe actief deelnemende leden inwijden rondom de Sint-Jansboom, versierd door de buurt, op de Heuvel tussen de boerderijen! Het is mooi om daar een kijkje te komen nemen.

De fiets3daagse vind dit jaar plaats op 30, 31 juli en 1 augustus, fiets gezellig mee!

Kijk op www.sint-jansgilde.nl of Facebook. Interesse voor het gilde of wilt u al lid worden gekostumeerd of ongekostumeerd neem dan contact op met secretaris@sint-jansgilde.nl.