slootjesdag 2018
slootjesdag 2018 (Foto: toon van seggelen)

Nationale Slootjesdag

Wie kan er schaatsenrijden in de zomer? Wat is een kokerjuffer? Hoe ziet een libellelarve eruit? Allemaal vragen waarop je antwoord kunt krijgen als je zo’n beestje in je schepnetje vindt.


Op zondag 16 juni is het weer Nationale slootjesdag en natuurlijk is het IVN Cranendonck, net als tientallen andere IVN-afdelingen door heel Nederland, druk bezig met de voorbereidingen.

Wat is slootjesdag?

Kinderen van de basisschool komen samen met hun (groot)ouders naar sloot of plas om met hulp van natuurgidsen en schepnetjes waterdiertjes te vangen. De beestjes worden in waterbakken geplaatst zodat ze goed bekeken kunnen worden. Op de zoekkaarten kunnen ze ontdekken welk diertje ze hebben gevangen. Daarna worden ze weer voorzichtig terug is het water geplaatst.

Waar wordt de slootjesdag gehouden?

In Budel, bij de vijver aan de Randweg Zuid, net na de afslag naar het vliegveld. Je ziet het vanzelf aan de IVN-vlaggen. Je bent welkom bij het vlondertje aan de westkant van de vijver tussen 10.00 en 12.30 uur. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. We hebben veel schepnetjes maar als je je eigen schepnetje mee wilt brengen is dat ook goed. Laarzen zijn wel fijn!

Hopelijk komen er net als voorgaande jaren veel kinderen genieten van spelen met water en ontdekken wat voor wondere wereld er onder de oppervlakte bestaat.

Meer info: tel. 0495-592276.

Meer berichten