Prachtige oldtimers bij Classic Car Cranendonck, foto: Hester Heijmans
Prachtige oldtimers bij Classic Car Cranendonck, foto: Hester Heijmans (Foto: )

Klassieke auto's op prachtige pinksterdag

Op een zonovergoten Pinksterzondag was het tijd voor alweer de 9e editie van Classic Car Cranendonck. Het centrum van Budel was totaal omgetoverd tot een heuse openlucht show van klassieke auto's. Een groot aantal oldtimers was te bewonderen op de Markt van Budel.


Door Hester Heijmans

Het centrum werd ook dit jaar weer gevuld met allerlei soorten 'oude' auto's. Voertuigen van verschillende maten, merken, leeftijden en prijsklassen namen hun plek in het Budelse centrum. Om mee te mogen doen moet een oldtimer ouder zijn dan 30 jaar.

Om tien uur verzamelen alle auto's zich rondom en op de Markt van Budel, waarnaar ze zich allen in een rij opstellen om te beginnen aan de defilé. Alle oldtimers nemen namelijk ook dit jaar weer deel aan een rondrit. Zelf hebben deelnemers kunnen kiezen uit rondrit 1 of rondrit 2, ofwel in de voormiddag of in de namiddag.

Inwoners komen in grote getale de voertuigen bewonderen. Mensen staan aan de kant van de weg om de auto's langs te zien komen scheuren. Ook de terrassen in het dorp zitten bomvol. Het mooie weer is alleen een mooie bijkomstigheid. Na de ritten komen de auto's weer op de verzamelplek terug. Al bij al een gezellige, zonnige Eerste Pinksterdag met de traditie van Classic Car. Dat het ook volgend jaar weer zo een succes mag worden en uiteraard zulk mooi weer.

Meer berichten