Sjef van Galen met zijn camera, foto: Sjef van Galen
Sjef van Galen met zijn camera, foto: Sjef van Galen (Foto: )

De cameraman van Cranendonck

De rollen zijn eventjes omgedraaid, want normaal gesproken staat Sjef van Galen achter de lens van de camera in plaats van ervoor. Sjef is namelijk cameraman bij RTV Horizon en gaat heel Cranendonck en Heeze-Leende door om items te maken.


Door Laura Raats

Oorspronkelijk komt Sjef uit Leende, maar hij woont al heel lang met zijn vrouw in Budel-Schoot. Ze zijn inmiddels 45 jaar getrouwd en hebben samen twee dochters. Na al die jaren in Budel-Schoot voelt hij zich goed ingeburgerd, hoewel hij nog wel 'snuupke' zegt in plaats van 'kluutje'.

Sjef heeft 47 jaar bij Refresco gewerkt in Maarheeze, toen nog Winters, als techneut en bedrijfsfotograaf. Het camerawerk zat er toen eigenlijk al in. Ook thuis had hij een videocamera om leuke familiemomenten vast te leggen.

Intussen is de achtenzestigjarige Sjef al enkele jaren met pensioen. Hierdoor heeft hij genoeg tijd voor een leuke hobby, of in Sjef z'n geval, wel vier hobby's. Thuis maakt hij allemaal soorten buitenkachels, van oude stikstofvaten of bierfusten, om mee te barbecuen, goulash in te maken of gewoon een lekker vuurtje in te stoken.

Daarnaast vindt hij het leuk om vis te roken. Nadat hij de forellen heeft gevangen, rookt hij ze boven eikenhout of wat jeneverbessen. Een andere hobby van Sjef is fotograferen. Tijdens het onstuimige weer van de afgelopen dagen probeerde hij bijvoorbeeld mooie foto's te maken van de bliksem. In november zal zijn werk te zien zijn in een expositie in he Belgische Peer.

Al die hobby's houden hem van de straat, zou je zeggen. Maar die vlieger gaat in Sjefs geval niet op, want als cameraman van RTV Horizon gaat hij juist veel de hort op! Inmiddels doet hij het werk zo'n drie jaar en heeft hij veel leuke herinneringen aan de items die hij filmt, zoals de opening van het gemeentehuis in Aalst-Waalre en de jaarlijkse Lintjesregen. 'Die mensen zijn altijd zo verrast en dat is zo mooi, lacht Sjef.'

Meer berichten