Poster 2019
Poster 2019 (Foto: Stichting Vluchteling)

Bram van Velzen: Lopen tegen het onrecht in de Wereld

Er zijn wereldwijd nog nooit zo veel mensen tegelijk op de vlucht geweest als op dit moment. Een recordaantal van 68,5 miljoen mensen is op de vlucht voor oorlog en conflict. Van de vluchtelingen onder het mandaat van UNHCR is twee derde afkomstig uit vijf landen: Syrië, Afghanistan, Zuid-Soedan, Myanmar en Somalië. Zij hebben dringend hulp nodig, in de vorm van bijvoorbeeld schoon drinkwater, onderdak, voedsel en medische zorg.


Ik ben Bram van Velzen en loop mee met de Nacht van de vluchteling (15 op 16 juni). Ik zal een route van 40 kilometer afleggen van Nijmegen naar Arnhem. Sinds 2015 werk ik met vluchtelingen. Door mijn werk ken ik de verhalen achter en over de vlucht. Tieners die hun vlucht vergelijken en hun ervaringen bagatelliseren omdat die ander toch 20 mensen meer heeft zien dood gaan op de reis. Families die mij hun verwoeste huis laten zien. Mensen van een minderheidsgeloof die niet alleen de straat op kunnen omdat ze dan worden vermoord. Ik zie wat voor mensen er vluchten en hoe zij hier proberen hun leven weer op te pakken. En ja er zitten mensen die overlast geven. Helaas krijgen die het meeste aandacht want het is slechts een kleine groep. Het gros zijn mensen die veel hebben verloren en grote risico's hebben genomen voor een kans op een verder leven. Voor een veilige plek voor hun kinderen of omdat ze niet geaccepteerd worden om wie ze zijn of wat ze denken.

Mijn doel met deze tocht is om stil te staan bij de vele ellende op de wereld, bewustwording van hoe goed ik het hier heb en iets te betekenen voor de vele vluchtelingen in landen waar de opvang beperkt of slecht is. Ik hoop doormiddel van sponsering zo veel mogelijk geld op te halen voor dit doel. Ik wil u als lezer verzoeken een (kleine) donatie aan mijn doel te doen. Waarvoor ik u hartelijk dank.

Dit kan via: https://www.nachtvandevluchteling.nl/actie/bram-van-velzen/doneren

Meer berichten