Band No. 1408, foto: Mark Koeleman
Band No. 1408, foto: Mark Koeleman (Foto: Mark Koeleman)

Laatste editie Springplank met drie live bands

Laatste editie Springplank met drie live bands


De laatste editie van de Springplank van dit seizoen komt eraan. Vrijdag 7 juni zullen er weer 3 bands op de planken staan bij Muziekhuis Maarheeze met opvallend veel Nederlandstalige muziek.

Zo zal er een optreden zijn van Le Chien est Mort. Deze vier dames spelen een energiek repertoire binnen het punkrockgenre met venijnige Nederlandstalige teksten. Een van de frontvrouwen Leonoor van Gompel heeft al wat voeten in Maarheezer aarde gezet. Ze zong eerder onder begeleiding van de Poort van Brabant maar gaat ons nu verrassen met eigen werk, bijgestaan door drie andere krachtige vrouwen.

Verder zal tijdens deze Springplank ook No. 1408 acte de présence geven. Dit powertrio uit de Achterhoek speelt voor u een set Nederlandstalige rock-metal. De nummers ‘Schijt’ en ‘Razernij’ zijn online te beluisteren. Het debuutalbum 'Vuilwater' stamt uit 2014. Voor het vervolg-album heeft de band getekend bij het Friese Metalization Netherlands.

En er is ook nog een optreden van R I V E R. De band is in 2017 opgericht en richt zich op zalen, cafe’s en festivals. De melodische nummers zijn soms slepend, soms snoeihard, soms ruig, soms swingend, maar blijven altijd boeien tot het eind.

Vervolg na de vakantie

Na de zomervakantie zal de Springplank een vervolg kennen. Iedere eerste vrijdag van de maand zal Muziekhuis drie live bands programmeren waarbij de entree gratis is.
Vrijdag 7 juni 21:00u. De Hoge Weg 10, Maarheeze. Entree gratis.

Meer berichten