Foto:

Festival Heksenjacht in Peelland

Op 8 juni organiseert Cultuurcraan het festival Heksenjacht in Peelland op het terrein van kasteel Cranendonck in Soerendonk. Met een goed gevuld middagprogramma voor kinderen en een avondprogramma voor volwassenen, is er aan iedereen gedacht.


Voor de kinderen is er die middag van alles te doen en te zien. Zo presenteert de jeugdtheatergroep van het RICK (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie) uit Weert de voorstelling De Heksen, gebaseerd op het bekende boek van Roal Dahl. Daarnaast worden er allerlei workshops gegeven, zoals dans- en knutselworkshops. Het thema lijkt misschien een beetje spannend, maar het is voor kinderen van alle leeftijden!

Ook voor het avondprogramma staat er een theaterstuk op de planning. Na een inleiding door cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers, zal de vertelvoorstelling Hekse hetze worden opgevoerd. Lisette Oosterbosch en Veerle Ernalsteen brengen de verhalen over de heksenvervolging tot leven. U hoort sproken, verhalen en imaginaties over heksen, hun processen en de vuurdood. Na de voorstelling zal Gerard Rooijakkers voor de afsluiting van de avond zorgen.

Verder is er tussendoor nog muziek en zal De Kraanvogel, die in 2015 werd gestolen, worden teruggeplaatst op zijn oude stek. Een bomvol festivalprogramma dus voor jong en oud! Zie pagina 9 voor een overzicht van het programma.

Meer berichten