4 broers Beerten samen op het veld
4 broers Beerten samen op het veld (Foto: )

sv Budel verslaat Valkenswaard met vier broers op het veld

sv Budel heeft op de laatste dag van het seizoen 2018/2019 een ruime overwinning geboekt op Valkenswaard. Na zes minuten stond het team van Walter van Ommeren al met 2-0 voor en tien minuten voor tijd wist sv Budel de score verder uit te bouwen. Luc Nouwen wist zijn 22e doelpunt van het seizoen te maken en in de laatste tien minuten stonden er vier broers in het veld; Stijn, Jasper, Thomas en Luc Beerten stonden alle vier in de lijnen voor het vaandelteam van sv Budel. Een unieke gebeurtenis.


Terwijl op het sportpark de seizoensafsluiting van de lagere senioren in volle gang was, moest sv Budel op het hoofdveld nog een laatste wedstrijd spelen. De tegenstander van deze middag was al zeker van nacompetitie, terwijl sv Budel ook zeker was van een keurige plaats in de subtop van de 3e klasse D. Na zes minuten had sv Budel al een ruime marge opgebouwd en leek Valkenswaard al tamelijk eenvoudig verslagen. Jordy van Zon had op aangeven van de in de basis debuterende Thijs van Geldorp na een minuut al een voorsprong op het scorebord gebracht en na zes minuten wist Luc Nouwen deze score te verdubbelen op aangeven van Roy Claassen. Daarna ontstond een wedstrijd waarbij sv Budel achterover kon leunen en Valkenswaard het wel leek te geloven.

Na rust hetzelfde spelbeeld. sv Budel had de voorsprong verder uit kunnen breiden, maar pas in de 81e minuut wist sv Budel een derde treffer te scoren. Niet geheel onverwachts was het opnieuw Luc Nouwen die zijn 22e treffer van het seizoen wist te scoren. Voor zo'n jonge aanvaller die vanwege een blessure niet alle wedstrijden kon spelen is dat een ongelooflijk resultaat. Een minuut later werd Stijn Beerten ingebracht en daarmee stonden voor het eerst dit seizoen alle vier de broers Beerten in het veld bij een officiële wedstrijd van sv Budel 1. Aan de score veranderde verder weinig meer en de wedstrijd eindigde in een knappe 3-0 overwinning tegen de nummer twee van de reguliere competitie.

Voor sv Budel 1 zit het seizoen erop. We wensen alle teams veel succes toe in de nacompetitie. Voor sv Budel 2 krijgt het seizoen helaas nog een vervolg. Het team van trainer Lud de Jager strijdt tegen degradatie. Aanstaande zondag is de eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen Prinses Irene uit Nistelrode. De wedstrijd is in Budel en start om 12.00 uur.

Meer berichten