BC Budel 2 kampioen!

Op woensdag 15 mei speelde het BC Budel 2 hun laatste uitwedstrijd tegen BC Lieshout 2. In deze competitie hadden deze teams nog niet tegen elkaar gespeeld.


Michel Desar (invaller voor Tim Hendriks en Bram Hendriks) speelde samen met Wil van Meijl de herendubbel. Al gauw merkte Budel dat het een gemakkelijke partij zou worden, zeker vanwege de zwakke backhand van de tweede heer van Lieshout. Met twee keer 10-21 werd het beslissende punt voor het kampioenschap binnengehaald!

Monique Szyszka en Wilma Joosten begonnen hun dubbel minder goed en kwamen op achterstand. Maar halverwege de eerste set begon het weer te lopen en werd die met 19-21 gewonnen. De tweede set ging meer gelijk op, waarbij Budel aan het langste eind trok: 16-21. Hierna werden de gemengd dubbels gespeeld. Monique en Michel speelden een spannende eerste set en wonnen knap met 18-21. De tweede set moesten zij echter aan Lieshout laten met 21-17. Maar de derde set was Budel weer bij de les en werd gemakkelijk met 8-21 gewonnen. Wilma en Wil deden het wat sneller: 10-21 en 12-21.

Hierna werden de singles gespeeld. Michel maakte het zich na in de eerste set (21-16) moeilijk, maar herstelde zich knap in de tweede set: 12-21. De derde set werd een formaliteit, want die wist hij simpel met 9-21 te winnen. Wil speelde een uitgekookte partij en wist de zwakke punten van zijn tegenstander goed uit te buiten. Met 10-21 en 12-21 werd een gemakkelijk punt toegevoegd. Ook Monique was duidelijk veel beter dan haar tegenstandster en won in 2 sets: 9-21 en 10-21. Wilma kreeg meer tegenstand in haar partij. Na 21-8 werd de tweede set netjes met 15 -21 gewonnen. De derde set ging heel gelijk op en werd erg spannend. Door een laatste servicefout van Lieshout won Wilma met 19-21 haar partij.

Daardoor werd de eindstand een onverwachte 0-8 overwinning en werd BC Budel 2 officieel kampioen. Met nog een wedstrijd te gaan zijn ze niet meer in te halen. Proficiat voor dit team!!

Meer berichten