Het vertrekpunt van Cranendonck op de fiets
Het vertrekpunt van Cranendonck op de fiets (Foto: )

Gezinsfietstocht 'Cranendonck op de fiets'

Gezinsfietstocht 'Cranendonck op de fiets'


Op maandag 10 juni 2019, 2e Pinksterdag organiseert T.W.C. De Spurters uit Budel de zestiende editie van de gezinsfietstocht 'Cranendonck op de fiets'.

Met dit jaarlijks terugkerende fietsevenement op 2e Pinksterdag wil T.W.C. De Spurters fietsliefhebbers uit Cranendonck, maar ook van buiten deze regio een fijne fietsdag bezorgen. Ook dit jaar is de organiserende vereniging er in geslaagd om de deelnemers weer mooie routes te presenteren, die vooral geschikt zijn voor de gewone of elektrische fiets om rustig te fietsen en van de natuur en de omgeving te genieten. De routes verlopen over rustige openbare wegen en fietspaden, soms onverhard maar goed berijdbaar.

Deze keer gaan die routes vanuit Budel richting oosten oftewel richting Peel. De routes bestrijken het gebied tussen Budel en de Grote Peel. Men fietst onder andere door de veelal agrarische gebieden rondom Nederweert en Ospel en door kleine mooie woonkernen en dorpen zoals Laar, Schoor, Nederweert-Eind, Ospel-Dijk. Ook zijn er heel mooie trajecten langs kanalen met het kanalenkruispunt in Nederweert en bosgebieden zoals het Weerterbos in de routes opgenomen.

Iedereen kan hieraan deelnemen, jong en oud, alleen of met het hele gezin of gezellig met vrienden en kennissen. Er kan gekozen worden uit afstanden van circa 30, 45 of 60 kilometer. De routes zijn ook nu weer geheel uitgepijld. Onderweg is er een verzorgingspost, waar door T.W.C. De Spurters gratis versnaperingen aan de deelnemers worden aangeboden. Verder zijn er onderweg voldoende mogelijkheden om op eigen gelegenheid een pauze in te lassen op een van de gezellige terrasjes aan de route of zo maar ergens langs de route op een rustbank midden in de natuur.

Inschrijven en starten tussen 10.00 – 14.00 uur bij Café Zaal De Bellevue, Maarheezerweg 1 te Budel. De kosten bedragen € 3,50 per persoon (kinderen tot 16 jaar gratis).

Meer berichten