New Orleans Dixie Skaters in Het Kerkje in Budel, foto: Het Kerkje
New Orleans Dixie Skaters in Het Kerkje in Budel, foto: Het Kerkje (Foto: )

Downtown Jazz in Het Kerkje

Downtown Jazz in Het Kerkje


Tijdens de lange en hevige regenbui die zondagmiddag boven Budel en Het Kerkje hing hebben geïnteresseerden in Oude Stijl Jazz intens genoten van muziek die terugging naar het begin van deze eeuw.

Het gekletter tegen de ramen werd zo goed als volledig weggespoeld door de 'jazzie' klanken van de New Orleans Dixie Skaters. Deze 6-mans formatie gekleed in stijlvol gestreept gilet, bespeelden drum, sousafoon, trompet, trombone, de haarzuivere klarinet en de niet te missen banjo. Prachtig om naar te luisteren én te kijken.

Ieder nummer werd ingeleid door een boeiende uitleg of interessante anekdotes over o.a. Duke Ellington, de jazz invloeden bij de musical Wizard of Oz en met finesse zetten de muzikanten verhaallijnen neer en namen ze ons mee 'In the Shade of the Old Apple tree' waar de luisteraar duidelijk het verdriet van een verloren liefde kon voelen. De wat treurige en langzamere ritme van de marsen tegenover het 'typische' swingritme lieten zelfs de kleinste teen niet onberoerd. De ontspanning en het plezier van band en publiek maakte deze middag tot een 'buiten regent het, binnen schijnt de zon' concert.

Over twee weken in Het Kerkje: lokaal muziektalent en op eerste Pinksterdag: boeken én muziek. www.hetkerkjebudel.nl

Meer berichten