Groepsfoto aan de start bij Fletcher Hotel Jagershorst
Groepsfoto aan de start bij Fletcher Hotel Jagershorst (Foto: Jos Meusen)

De 32ste Tour d'Asperges- Charity to Children met tussenstop Domein Beverbeek, Hamont/Achel

Honderdvijfentwintig deelnemers startten zaterdag 11 mei vanuit Fletcher Hotel Jagershorst te Eindhoven/Leende, om de 90 kilometer lange tocht onder prima weersomstandigheden te fietsen. Ondanks de voorspellingen liet de zon zich toch al in de vroege ochtend even zien en bleef het de hele dag droog. Er waren, zoals gebruikelijk, enkele bekende Nederlanders aan de start waaronder ex-profs Steven Rooks, Erik Dekker, Adrie van der Poel, chef-koks Dick Middelweerd, Jeroen Robberegt en Rogér Rassin. Het goede doel was opnieuw ondersteuning van stofwisselingsziekten, dit jaar in de vorm van de Stichting Stofwisselkracht.


De jaarlijkse tourtocht wordt reeds 32 jaar georganiseerd door de in Budel woonachtige headhunter en initiatiefnemer Louis van de Waarsenburg van CTC Management Consultants. Er waren twee tussenstops dit jaar, waarvan de eerste na 35 kilometer in het Domein Beverbeek Hamont/Achel. In De Bever werden zij ontvangen door Burgemeester Rik Rijcken van de gemeente Hamont/Achel en uitbaters Mark en Nancy die met hun team koffie met vlaai uitserveerden. Mike Spetter reikte de Grinta’s uit aan Thijs van Schagen (Directeur SIMAC), Jelle Wenselaar (Directeur Het NIC) en Miel Timmers (Directeur Communicatie VDL Groep). Tijdens de tweede pauze in Restaurant Vandeijck te Riethoven werd het gezelschap muzikaal ontvangen door het Klen Bendje uit Eindhoven. Het team onder leiding van Chef-kok Gardy Joordens verraste het gezelschap met enkele heerlijke aspergegerechten en de keuze uit een mooie witte wijn of een prachtige roséwijn.

De route van dit jaar was vanuit Fletcher Hotel Jagershorst Eindhoven/Leende naar Sterksel-Maarheeze- Weert- Budel-Soerendonk-Gastel- 1ste tussenstop Domein De Bever te Hamont/Achel- Borkel - Bergeijk-‘t Loo-Weebosch-Eersel-Walik- 2e tussenstop Restaurant Vandeijck-Riethoven- Westerhoven-Borkel-Schaft-Achelse Kluis-Leenderbos- eindpunt Fletcher Hotel Jagershorst Eindhoven/ Leende.

Na afloop van de tocht was er een vijfgangen Walking Dinner in Fletcher Hotel Restaurant Jagershorst met een optreden van het duo Huub en Henk, die geheel belangeloos voor het goede doel de muzikale omlijsting verzorgden. Chef-kok Marcel Kleuskens, Stephan van Oppenraaij, Rob Beerkens (Hutten Catering), Jeroen Robberegt (Pulitzer Hotel Amsterdam), Luc Kusters (Bolenius *Amsterdam), Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve **,Waalre) , Rogér Rassin (InterContinental Amstel Amsterdam) droegen zorg voor een uitgebalanceerd menu met diverse aspergegerechten, aangevuld met bijpassende wijnen.

De cheque van € 35.000,- werd overhandigd door organisator Louis van de Waarsenburg aan Marike Groenendijk, bestuurslid van Stofwisselkracht.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde Tour d’Asperges-Charity to Children tourtocht. Op naar de 33ste in 2020!

Meer berichten