Sjors Uitjens en Bart de Graaf tijdens de slotmaten van zijn uitvoering
Sjors Uitjens en Bart de Graaf tijdens de slotmaten van zijn uitvoering

Brabants Kampioen Blaasmuzikanten 2019 afkomstig uit Budel

Sjors Uitjens is afgelopen zondag 19 mei Brabants kampioen geworden. De saxofonist behaalde in de eerste divisie voor zijn uitvoering van Cinq Dances Exotiques, gecomponeerd in 1961 door Jean Françaix, 94,5 punten met lof der jury. De begeleiding op de vleugel werd verzorgd door de uit Tilburg afkomstige Bart de Graaf.


De naam Uitjens, actief lid bij Harmonie St. Michaël van Thorn, is de afgelopen maanden al meerdere malen verschenen in de Grenskoerier. In de maand januari wist hij nog het solistenconcours van Bladel te winnen. Door die prestatie in de regionale voorronde was hij gerechtigd om deel te nemen aan het Brabants Kampioenschap voor solisten en ensembles. En zo geschiedde. De organisatie, in vertrouwde handen van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen, vond plaats in de theaterzaal van Den Durpsherd te Berlicum.

Het behalen van de winst in de eerste divisie betekent voor de Budelnaar dat hij een ronde verder mag aantreden tijdens het Nederlands Kampioenschap te Ede op zaterdag 5 oktober. Daar mag de 23-jarige zijn behaalde titel van vorig jaar gaan verdedigen.

Meer berichten