De Yin Yang-ers hebben mooie partijen laten zien op het Beker der Kempen toernooi
De Yin Yang-ers hebben mooie partijen laten zien op het Beker der Kempen toernooi (Foto: Yin Yang)

Karateka's Yin Yang in de prijzen van grootschalig toernooi

Op zaterdag 4 mei heeft Karateschool Yin Yang uit Eindhoven/Budel wederom meegedaan aan het internationale “Beker der Kempen” karatetoernooi in Beerse (B.).


Aan dit grootschalige toernooi deden 300 karatekas afkomstig uit Denemarken, Zweden, Duitsland, Nederland en België mee. Karateschool Yin Yang werd vertegenwoordigd door 5 jonge vechters die zich sinds circa afgelopen 1,5 jaar onder deskundige begeleiding in de “Dojo” in Budel aan het bekwamen zijn in het wedstrijd vechten.

Verdeeld over diverse poules, gebaseerd op leeftijd, lengte en gewicht, werden door alle Yin Yang-ers spannende en sportieve partijen gevochten onder toeziend oog van Karateschoolhouder Gerard van Kessel (6e dan) en zijn kader van “zwarte band karateka’s” die deze dag als coach, begeleider en scheidsrechter optraden.

Het werd een lange en fysiek zware dag die echter helemaal niet onverdienstelijk werd afgesloten. Maar liefst alle 5 karatekas vielen in de prijzen: Robyn Schoonhoven en Sebastian Groos deden voor de eerste keer mee in de (jongste) categorie matchmaking. Zij vochten ieder 1 partij en eindigden beiden op de tweede plaats waarna als extra verrassing Sebastian werd beloond met een extra medaille omdat zijn tegenstander 10 kg zwaarder bleek.

De overige drie vechters hadden reeds eerder wedstrijdervaring opgedaan en moesten dan ook meerdere wedstrijden binnen de hun toegewezen poule vechten waarbij, na alle drie zeer goede partijen te hebben laten zien, Alec Kauffmann op de 3e plaats, Tygo Lamers op de 2e plaats en Yarno Vogels zelfs op de 1e plaats eindigde.

Shihan (grootmeester) Gerard van Kessel merkte tevreden op dat zijn leerlingen, naast de met hen besproken leer- en verbeterpunten, zichtbare groei hadden doorgemaakt, mooie partijen hadden laten zien en geduchte tegenstanders bleken op dit internationale toernooi. De uitreiking van medailles en bekers onder luid applaus van alle aanwezigen vormde een aangename afsluiting van een sportieve en succesvolle dag voor Karateschool Yin Yang.
www.kyokusyinyang.nl

Meer berichten