Deelnemende senioren lopen over de rode loper op weg naar "hun" oldtimer, foto: Toon van Cranenbroek
Deelnemende senioren lopen over de rode loper op weg naar "hun" oldtimer, foto: Toon van Cranenbroek (Foto: Toon van Cranenbroek)

Zeer geslaagde oldtimertocht voor senioren Mariënburght Geslaagde Double Classics 2019

Zeer geslaagde oldtimertocht voor senioren Mariënburght


Geslaagde Double Classics 2019

Op zaterdag 11 mei werd voor het zesde jaar op rij Double Classics georganiseerd. Een toertocht met ruim 30 personenauto’s van vóór 1970, waarbij de trotse bezitters van prachtige oldtimers evenzovele oudere bewoners van Zorgcentrum Mariënburght verrasten met een mooie tocht door Cranendonck en omgeving. De weergoden werkten goed mee: hoewel aanvankelijk een beetje fris, bleef het de hele dag droog en kwam zelfs af en toe het zonnetje door.

De toertocht van in totaal ongeveer 60 kilometer ging door diverse woonkernen maar ook door mooi natuur- en landbouwgebied in de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Weert. Veel senioren herkenden markante gebouwen en hun van vroeger bekende omgeving; zij genoten zichtbaar van de rit en bedankten hun chauffeurs na afloop uitbundig.

Belangstellenden konden zowel vóór de rit als bij terugkomst de opgestelde oldtimers bezichtigen en waren zeer geïnteresseerd. Het “uitzwaaien” bij het vertrek en wuiven onderweg door toeschouwers werd door de ouderen erg gewaardeerd.

Inclusief de oldtimerchauffeurs en medewerkers van het zorgcentrum waren deze dag circa 100 vrijwilligers op de been om er wederom een feest van te maken en alles in goede banen te leiden.

De Vrienden van Mariënburght stonden weer garant voor alle kosten op de pauzeplaats, waar allen in een gezellig samenzijn met de senioren konden genieten van koffie of thee met lekkere vlaai. De stoet van oldtimers werd onderweg veilig begeleid door 18 verkeersregelaars van 4 motorverenigingen uit Budel. Autobedrijf Driebok stelde voertuigen en chauffeur beschikbaar voor pechgevallen en vervoer van rollators en rolstoelen, en verdere sponsoring van de kosten was er door enkele lokale ondernemers uit de kern Budel.

Alle vrijwilligers en de sponsoren werden bij aanvang en na afloop uitvoerig bedankt door de organisatie. De organisatie lijkt opnieuw overtuigd om ook komend jaar weer te gaan voor een volgende editie: “Het genieten van en de dankbaarheid van de ouderen geeft zoveel voldoening, daar doen we het uiteindelijk voor!”.

Meer berichten
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief