Foto: BART CUIJPERS

Vier keer lachen tijdens afsluiter Lexkes Café

Afgelopen zaterdagavond was alweer de laatste cabaretvoorstelling in Lexkes café. Vier totaal verschillende cabaretiers van De Cabaretpoel sloten het seizoen af met hun voorstelling Vier keer leuk!


Door Hester Heijmans

Lexkes Café moet vanaf heden de deuren gaan sluiten vanwege de verbouwing van gemeenschapshuis De Borgh. Dat betekent dat er voorlopig ook geen voorstellingen kunnen worden gegeven in het café. Vandaar dat ze op sluitingsavond nog even knalden met cabaretgroep De Cabaretpoel. Vier nieuwe aanstormende cabarettalenten gaven elk een voorstelling van ongeveer 30 minuten.

De Cabaretpoel biedt humor van finalisten en prijswinnaars van cabaretfestivals. Het is een nieuw initiatief voor aanstormend talent om zich aan het publiek te presenteren. Een van deze voorstellingen aanschouwen is een echte belevenis. Het is aan heus aanbod van vier compleet uiteenlopende cabaretgenres. Voor ieder wat wils.

Sanneke van der Meulen opent de avond met een staaltje muziekcabaret. Van der Meulen won de juryprijs Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival 2017. Ze zingt in bands, speelt piano en schrijft ook haar eigen nummers. In Budel presenteert ze een stukje cabaret over het leven van een alleenstaande vrouw in haar dertigers jaren. Een echte interactieve en spontane show. Remy Evers neemt het over van Van der Meulen. Evers is een energieke en drukke aanwezigheid met een hoop lef. Dat is te merken aan zijn karige outfit, enkel een onderbroek en hemdje. In zijn voorstelling vertelt hij hoe hij wanhopig graag prins carnaval wordt van Amby.

Voor klassieke humor moet je bij Rik Rottier zijn. Rottier weet met zijn grappen precies de goede snaar te raken en laat zo het hele publiek lachen. Hij gebruikt hedendaagse humor en maakt grollen over zijn eigen belevenissen. Herkenbaar voor een dorps publiek. De avond wordt afgesloten met cabaretduo Bonusmateriaal. Zij wonnen in 2017 de publieksprijs Utrechts Cabaret Festival. In hun voorstelling tonen ze het leven van een koppel dat al tien jaar samen is en de problemen die daarmee gepaard gaan.

Meer berichten
 

Vacatures

Bezorgers

Maarheeze & Budel

Magazijn medewerker

Budel