Logo grenskoerier.nl
Junt voor café City Bar in Budel, foto: Laura Raats
Junt voor café City Bar in Budel, foto: Laura Raats (Foto: )

Junt doneert aan school in Gambia

'En niets blijft aan de strijkstok hangen!', verzekert Diel.


Budel - Diegenen die afgelopen zaterdag door het centrum van Budel zijn gekomen is het vast en zeker wel opgevallen: Junt zat in vol ornaat op het terras van café City Bar. Hartstikke leuk natuurlijk, maar zij zat daar niet enkel voor de gezelligheid. Door het verkopen van haar welbekende boekjes, hoopte zij een mooi bedrag binnen te halen voor het goede doel. En dat blijkt gelukt!

Door Laura Raats

Ondanks dat het die middag rustig was in het centrum, werden er bij het tafeltje van Junt (Diel Feijen) toch drukke momenten beleefd. Zelf kijkt ze er zeer tevreden op terug. 'We hadden mazzel met het weer en we hebben veel gezellige momenten beleefd', vertelt Diel. Maar veel belangrijker nog is dat ze vierhonderd euro heeft weten op te halen voor het Tallinding Project in Gambia.

Diel kwam in contact met het Tallinding Project tijdens een vakantie in Gambia. En inmiddels is ze al zeven of acht jaar de sponsor van een Gambiaans jongen, die dankzij haar bijdrage naar school kan. Doordat Diel zelf uit het onderwijs komt, weet ze heel goed hoe belangrijk onderwijs is. Ze draagt dit project dan ook een extra warm hart toe en reist ieder jaar naar Gambia om de gesponsorde familie te bezoeken. Uiteraard kijkt ze dan ook even bij de school. 'Er is veel te doen', zegt Diel. 'Maar ze maken ieder jaar vorderingen en het is echt heel mooi om dat van dichtbij mee te mogen maken.'

Dankzij alle donaties kon er de afgelopen jaren een aantal klaslokalen worden bijgebouwd, waaronder een lokaal waarin techniek wordt gegeven. Daarnaast is er een EHBO post bij de school opgezet. 'En op dit moment zijn ze bezig met het creëren van een opvang voor gehandicapte kinderen', licht Diel toe. Voor deze mensen heerst veel onbegrip in de Gambiaanse maatschappij, waardoor zij slachtoffer worden van uitsluiting. Dat maakt zo'n opvang natuurlijk een waardevol initiatief.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan het project? Kijk dan eens op:

http://www.tallindingproject.com

Indien u interesse heeft in een van de boekjes van Junt, stuur dan een e-mail naar:

dielfeijen@gmail.com

Vacatures

Poetszorg

Deurne