Foto:

De Grevenbroekers wandelen in de Eifel

26, 27 en 28 april logeerden de Grevenbroekers in het Duitse Wallendorf, gelegen in de Eifel aan de samenvloeiing van de Our en de Sauer.


Vrijdags bezochten ze eerst Diekirch in Luxemburg. Een gids loodste hun hier door het mooie Nationaal Museum voor Militaire geschiedenis. Om 16.00 uur vertrok het gezelschap richting het hotel Hierna maakten ze nog een wandeling om het dorpje te verkennen.

Op zaterdag na een stevig ontbijt, kiezen sommigen om in Wallendorf te blijven en daar te wandelen, de anderen worden met de bus naar het historische stadje Echternach gebracht en beginnen daar hun dagtocht door de Georges du loup (wolfsschlucht), een deel van de mooie Mullerthal Trail. Tevreden keren ze allen terug voor het avondmaal. De avond wordt afgesloten met een gezellige quiz, waar gestreden wordt om de eer.

Zondagmorgen na het ontbijt brengt de bus hen naar het natuurcentrum "Teufelsschlucht" in Ernzen. Hier doen ze onder leiding van een gids een beleveningswandeling in de Duivelskloof. Een wandeling met boeiende verhalen, verrassende ontdekkingen door een ca.30m diepe, soms erg smalle kloof, met heel veel trappen en schitterende uitzichten. Daarna was er nog gelegenheid om de omgeving op eigen houtje te verkennen. Je kon er de kruidentuin en het museum van de jacht bezoeken, anderen gingen nog wat wandelen in de buurt of naar de Irreler Wasserfälle die zich ca.2km verder bevinden.

Om 15.00 uur wordt er nog een heerlijke "eifelplatte" geserveerd die gesmaakt wordt door iedereen. Een mooie afsluiter voor een zeer gezellig en geslaagd weekend.

Meer berichten
 

Vacatures

Bezorgers

Maarheeze & Budel

Magazijn medewerker

Budel